Νίκος Νικολόπουλος: Τα Χριστούγεννα σηματοδοτούν την ζωή μας κατά τρόπο καταλυτικό

 

Τα Χριστούγεννα σηματοδοτούν την ζωή μας κατά τρόπο καταλυτικό.

Μετουσιώνουν την ελπίδα, την αγάπη και την αλληλεγγύη σε έμπρακτη πραγματικότητα.

Η Γέννηση του Θεανθρώπου  αποτελεί για όλους μας το φωτεινό αστέρι ώστε να πορευόμαστε με δύναμη και πίστη στο πεπρωμένο του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού.

Αυτές τις μέρες ιδιαίτερα αλλά και όλο το χρόνο καλούμαστε να επιβεβαιώνουμε ότι η κοινωνία μας διατηρεί ισχυρή την παράδοση της αλληλεγγύης.

Παράλληλα αυτή η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης  προσφέρεται για περισυλλογή και αυτοκριτική με στοχοπροσήλωση στην αναγέννηση του καθενός μας ξεχωριστά και στοχοθέτηση στην συλλογική προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον το οποίο θα προηγείται των προσωπικών μας επιδιώξεων.

Τούτα τα Χριστούγεννα ήρθαν μέσα σε κλίμα έντονη κοινωνικής και οικονομικής αβεβαιότητας, όπως το ίδιο συνέβη και τα προηγούμενα δέκα χρόνια.  Κυρίως όμως είναι φορτισμένο το κλίμα των Ελληνοτουρκικών σχέσεων και το εγγύς μέλλον χαρακτηρίζεται άδηλο.

Θέλω λοιπόν με την ευκαιρία της γιορτινής αυτής μέρας να υπογραμμίσω ότι με πίστη στον Χριστό θα ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία αρκεί να είμαστε ενωμένοι και προσηλωμένοι στις αξίες και τα Ελληνορθόδοξα προτάγματα του Έθνους που το κράτησαν όρθιο σε όλους τους χαλεπούς καιρούς. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Διαβάστε επίσης