Δυτ. Ελλάδα: Ερχεται σφοδρό κύμα κακοκαιρίας - Ιδιαίτερη προσοχή για όσους ταξιδεύουν - Δείτε το χάρτη

Ιδιαίτερα έντονα αναμένεται να είναι τα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τις προβλέψεις, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα , όπου θα "χτυπήσει" αρχικά το νέο κύμα κακοκαιρίας. Στην Πάτρα αναμένεται τα φαινόμενα να ενταθούν από το μεσημέρι, οπότε και προβλέπονται δυνατές βροχές και ισχυρότατες καταιγίδες, με τους ανέμους να πνέουν με ταχύτητα 4 μποφόρ.

 

Ειδικώτερα: Κατά τη διάρκεια της Κυριακής 22/12, βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, ενώ τα φαινόμενα θα είναι έντονα στα δυτικά, τα βορειοανατολικά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα 23/12 κυρίως στα δυτικά και νότια. Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Πελοπόννησο, τη Δυτική Στερεά και τοπικά στη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τη Δυτική Κρήτη αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής.

Παράλληλα, σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι νοτιοδυτικοί άνεμοι στο Αιγαίο και οι δυτικοί άνεμοι στο Ιόνιο, όπου την Κυριακή 22/12 η έντασή τους θα φτάνει τα 8 μποφόρ και τοπικά τα 9 μποφόρ.

Προσοχή απαιτείται στις μετακινήσεις στο οδικό δίκτυο, ιδιαίτερα την Κυριακή 22/12 στο σύνολο της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας, όπου αναμένονται ισχυρά φαινόμενα.

Διαβάστε επίσης