Πολύεδρο: Παρουσίαση του βιβλίου «Το θαυμαστό ταξίδι της πρωτονιφάδας»

Με τις πρώτες πνοές των Βοριάδων του Δεκέμβρη, η πρωτονιφάδα συνεχίζει το θαυμαστό της ταξίδι και έρχεται και στην Πάτρα! Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί η συγγραφέας Βησσαρία Ζορμπά-Ραμμοπούλου και η Μυρτώ Ραμμοπούλου θα είναι στο Πολύεδρο μαζί με την πρωτονιφάδα για να συναντήσουν τα παιδιά.

Πως θα’ ναι άραγε το ταξίδι της Πρωτονιφάδας απ’τον ουρανό στη γη; Στο ταξίδι μαζί της θα απαντηθούν πολλά ερωτήματα. Πόσο μεγάλος είναι άραγε τούτος εδώ ο κόσμος και πόσους αμέτρητους κόσμους κρύβει μέσα του; Πόσο απέραντος είναι ο ουρανός και τι μπορεί να συμβεί το βράδυ του χειμώνα, κρύο και σκοτεινό, στην πιο μακρινή άκρη του; Γιατί άραγε φυσάει ασταμάτητα ο κυρ-Βοριάς, γιατί χορεύει σαν η τρελή η Βροχοσταγόνα; Κάπως έτσι γεννιέται στον ουρανό μια μικρή, σχεδόν αόρατη Πρωτονιφάδα και στη γη το Θείο Βρέφος που όλοι καρτερούσαν. Για να ανακαλύψουμε πως τίποτα δεν γίνεται χωρίς λόγο, κανένας δεν υπάρχει χωρίς σκοπό: ήλιος και φεγγάρι, αέρας και νερό, σύννεφα και σταγόνες, άστρα και αστραχτίδες, άγγελοι, άνθρωποι και ζωντανά ζωγραφίζουμε έναν κυκλικό χορό που αιώνες τώρα λέγεται… ζωή!

    Για το βιβλίο θα μιλήσουν επίσης η Μαρία Καντάνη, εκπαιδευτικός του Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου και η Αλεξάνδρα Μπαρούχου, βιβλιοθηκονόμος & μεταπτυχιακή φοιτήτρια Ιατρικής. Η συγγραφέας θα διαβάσει αποσπάσματα και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Με την εικαστικό Βασιλική Καραμπέρη και την εμψυχώτρια Κυριακή Μπαχρά θα ζωγραφίσουμε και θα κατασκευάσουμε χιονονιφάδες και θα στολίσουμε το δέντρο των ευχών.


Η Βησσαρία Ζορμπά-Ραμμοπούλου γεννήθηκε στο Αγρίνιο, όπου και ζει με την οικογένειά της. Σπούδασε φιλολογία στην Αθήνα, αρχαιολογία στα Γιάννενα και μετεκπαιδεύτηκε στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών και εργάζεται ως φιλόλογος στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου. Έχει γράψει βιβλία για παιδιά, πολλά από τα οποία διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν σε πανελλήνιους διαγωνισμούς, ενώ το διήγημά της Η συνέντευξη βραβεύτηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος "Α. Σαμαράκης" το 2000. Για τη συγγραφή θεατρικών έργων για παιδιά έχει αποσπάσει Έπαινο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά το 2003 για το έργο της "ΝΙΝΙΑΝ: Οι περιπέτειες ενός ευτυχισμένου Νάνου που έγινε δυστυχισμένος Γίγαντας" (1η παράσταση 15/12/2004 από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων σε σκηνοθεσία Λουίζας-Μαρίας Παπαδοπούλου), Κρατικό Βραβείο από το Υπουργείο Πολιτισμού το 2004 για το έργο της "Ιβάν... ο Τρυφερός" και Βραβείο Κύκλου Παιδικού Βιβλίου 2010 για το βιβλίο της "Το κρυμμένο εργοστάσιο παιχνιδιών".

Διαβάστε επίσης