Ο Πατρινός Δημήτρης Παπανδρέου νέος Πρέσβης της Ελλάδας στη Βοσνία

 

Ο Πατρινός Δημήτρης Παπανδρέου θα είναι ο νέος Πρέσβης της Ελλάδας στη Βοσνία. Ο κ. Παπανδρέου  έχει διατελέσει πρόξενος στην Ουκρανία την περίοδο των αναταραχών.

Γέννημα θρέμμα Πατρινός μεγαλωμένος στον Άγιο Διονύσιο, φοίτησε στο 26ο Δημοτικό σχολείο της Πάτρας στην Αγία Σοφία,  σπούδασε στη φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, έκανε μεταπτυχιακό στην Ευρωπαϊκή ιστορία στο Παρίσι και μέχρι πρότινος υπηρετούσε στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο φίλος και συμμαθητής του Πατρινός Γιάννης Κούρτης, έγραψε για τον Δημήτρη Παπανδρέου:

"Σήμερα ένιωσα ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση,γιατί πληροφορήθηκα ότι ένας αγαπημένος μου φίλος,ο Δημήτρης Παπανδρέου με τον οποίο μας συνδέει φιλία πολλών ετών,αναλαμβάνει Πρέσβης της Ελλάδας στη Bosnia & Herzegovina. Νιώθω συγκίνηση γιατί μεγαλώσαμε στην ίδια πόλη και στην ίδια γειτονιά,υπήρξαμε συμμαθητές στο ίδιο σχολείο, στο 26ο δημοτικό σχολείο στην Αγία Σοφία στην Πάτρα,και ξέρω πολύ καλά πόση αγάπη έχει γι΄αυτό που κάνει. Είναι ένας άνθρωπος ξεχωριστός,μεγαλωμένος σε μία οικογένεια που του μετέδωσε αρχές και αξίες που είναι σπάνιες στις μέρες μας,ο οποίος ξεχωρίζει για το ήθος και την αξιοπρέπειά του. Φίλε μου Δημήτρη Παπανδρέου θερμά συγχαρητήρια και καλή επιτυχία από καρδιάς στα νέα σου καθήκοντα και στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνεις!!!!Είναι τιμή μου η φιλία μας και είμαι σίγουρος ότι θα υπηρετήσεις και θα τιμήσεις επάξια την πατρίδα μας,όπως έκανες μέσα από όλες τις δύσκολες θέσεις που έχεις υπηρετήσει μέχρι σήμερα με τον ανώτατο βαθμό του Διπλωματικού Σώματος!!!"

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ