Καραθανασόπουλος: Ίδιες οι αντιλαϊκές και καπιταλιστικές πολιτικές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

 

Επίθεση τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, κάνοντας λόγο για ίδιες αντιλαϊκές καπιταλιστικές πολιτικές που τσακίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και ενισχύουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Ακόμα ο κ. Καραθανασόπουλος υπεραμύνθηκε της απεργίας των εργαζομένων του μετρό, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ότι «με πολύ θράσος εξαπολύουν εναντίων τους μετωπική σύγκρουση, μεταβιβάζοντας στις πλάτες τους τα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει στα μέσα μεταφοράς οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

«Οι εκατοντάδες ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό στα μέσα μεταφοράς, οι μεγάλες ελλείψεις σε συρμούς και υποδομές που οδηγούν στην καθυστέρηση των δρομολογίων και σαρδελοποιούν τους επιβάτες φταίνε και όχι οι εργαζόμενοι», υπογράμμισε ο κ. Καραθανασόπουλος και συμπλήρωσε:

«Στόχος σας είναι να τσακίσετε το δικαίωμα της απεργίας των εργαζομένων. Η δική σας πολιτική της όξυνσης είναι που οδηγεί σε απαράδεκτες συνθήκες τις συγκοινωνίες. Όμως με περίσσιο θράσος έρχεστε και κάνετε επίθεση στους εργαζόμενους. Και αυτό δεν είναι τυχαίο. Στόχος σας είναι να καλύψετε την αντιλαϊκή σας πολιτική, καθρέφτης της οποίας είναι και ο προϋπολογισμός του 2020. Έχει την ίδια αντιλαϊκή και ίδια φιλοσοφία με το περιεχόμενο του προϋπολογισμού του 2019 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Υλοποιεί τα ματωμένα υπερπλεονάσματα, δεν υπάρχει αλλαγή και τα βάρη καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι».

Ο κ. Καραθανασόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παίρνει από τους φτωχούς για να τα δώσει στους πλούσιους, ενώ χαρακτήρισε «ως το μεγαλύτερο ψέμα ότι η επόμενη μέρα θα φέρει επενδύσεις μαζί με περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας», και προσέθεσε «ότι τα νέα φορολογικά προνόμια και κίνητρα πάνε στους επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά τα πληρώνουν οι εργαζόμενοι».

Τόνισε ακόμα ότι «αυτή η αντιλαϊκή πολιτική διαμορφώνει συνθήκες έντασης και αυταρχισμού, και είναι αντίστοιχη με αυτήν που είχαμε επί ΣΥΡΙΖΑ».

Ταυτόχρονα απέρριψε το κάλεσμα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτου για τη δημιουργία προοδευτικού μετώπου ενάντια στη δεξιά λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Στόχος είναι να υποταχθεί το προοδευτικό μέτωπο κάτω από τις σημαίες της αστικής τάξης και των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων του ΝΑΤΟ, της Αμερικής και του Ισραήλ, στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του ήταν σημαιοφόρος. Εμείς λέμε ότι πρέπει να δημιουργηθεί και να ενισχυθεί ένα προοδευτικό μέτωπο που να είναι ανατρεπτικό, αντικαπιταλιστικό και αντιϊμπεριαλιστικό».

Τέλος, ο κ. Καραθανασόπουλος υπογράμμισε ότι «η περιβόητη ελληνική εθνική ομοψυχία έχει στόχο τον εγκλωβισμού του λαού στο μονόδρομο των ιμπεριαλιστικών σκοπών, αναπαράγει και επιδιώκει το ψευτοδίλημμα συμβιβασμός ή πολεμική εμπλοκή».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ