Ζωγράφου: Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. για τη βόμβα - Ποιοι και γιατί ήθελαν νεκρούς

Η "άγνωστη" τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στις 7 Απριλίου 2018 στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε, λίγες ημέρες αργότερα η διεθνής οργάνωση αντιεξουσιαστών ITS βρίσκεται εκ νέου στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. ύστερα και από την ανεύρεση παρόμοιου εκρηκτικού μηχανισμού, τα ξημερώματα της Δευτέρας, κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου, σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από την επίθεση του 2018.

Η ίδια οργάνωση, η οποία φαίνεται να αποτελεί ελληνικό παράρτημα "οικοτρομοκρατών" που ξεκίνησαν τη δράση τους το 2011 από τη Χιλή και άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, είχε προχωρήσει και σε απόπειρα βομβιστικής επίθεσης - χωρίς πάλι προειδοποίηση- στις 27 Δεκεμβρίου 2018 στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι.

Όμως, από την Αντιτρομοκρατική, σύμφωνα με "ΤΑ ΝΕΑ", εξετάζουν κι άλλα σενάρια για τους ενόπλους που αποκρύπτονται πίσω από την εν λόγω απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στου Ζωγράφου. Έτσι ερευνάται σοβαρά το ενδεχόμενο να πρόκειται για μια νέα οργάνωση, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης και για την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο σπίτι του δικαστικού λειτουργού Ισίδωρου Ντογιάκου τον Νοέμβριο του 2018.

Ακόμη εξετάζεται αν πρόκειται για μια νεότερη εκδοχή της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς που έχει ολοκληρώσει τη δράση της. Και όλα αυτά ενώ επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι τις επόμενες μέρες ίσως θα υπάρξει και επανεμφάνιση της οργάνωσης Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, που έχει ξεκινήσει τη δράση της από τις αρχές του 2013 και προχωρεί σε επιθέσεις τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για "ένα τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα που θα μπορούσε πέρα από ζημιές να έχει προκαλέσει και θύματα, καθώς δεν είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα". Πλέον η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει υλικό καμερών για να εντοπίσει τις κινήσεις των δραστών.

Πηγή: enikos.gr

Διαβάστε επίσης