Πάτρα: Ο Δήμος ανοίγει το υπνωτήριο αστέγων

μέχρι το τέλος του έτους

 

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν μεταφερθεί στο υπνωτήριο του Δήμου Πατρέων οι άστεγοι που τώρα φιλοξενούνται σε πανσιόν που ενοικιάζει ο Δήμος .

Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Θεόδωρος Τουλγαρίδης κατά μέσο όρο το μήνα φιλοξενούνται στην πανσιόν 25 άτομα και οι οποίοι ως το τέλος του χρόνου θα μεταφερθούν στον χώρο που ετοιμάζεται στην Γούναρη και Μπουκαούρη. Ο αριθμός που φιλοξενείται στην πανσιόν μειώνεται όπως είναι αναμενόμενο το καλοκαίρι και αυξάνεται το χειμώνα.

Υπενθυμίζεται ότι παρουσία του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, είχε υπογραφεί στις 31/5/2019 στο Δημαρχείο από τον Πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Θόδωρο Τουλγαρίδη, και τον εκπρόσωπο της Ιεράς Μονής Ομπλού, Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο, το συμφωνητικό μίσθωσης, από τον Δήμο, του κτιρίου που θα στεγάσει το υπνωτήριο - ξενώνα αστέγων, το οποίο βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Δημ. Γούναρη και Μπουκαούρη. Στον ξενώνα θα μπορούν να φιλοξενούνται, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, μέχρι 100 άστεγοι συμπολίτες είχε αναφέρει ο Δήμος.

Διαβάστε επίσης