Μαθαίνει τον αντίπαλό του στη φάση των «32» του Europa League o Ολυμπιακός

 

Στη Νιόν της Ελβετίας θα χτυπάει το μεσημέρι της Δευτέρας η «καρδιά» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στις 14.00 (COSMOTE SPORT 1) θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της φάσης των «32» του Europa League  με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού, ο οποίος θα μάθει τον αντίπαλό του στην φάση νοκ-άουτ της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Πειραιά θα βρίσκεται στο γκρουπ των αδυνάτων.

Οι ισχυροί της κλήρωσης και πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού από το Europa League είναι οι: Σεβίλλη, Σέλτικ, Εσπανιόλ, Μάλμε, Βασιλεία, Λίντσερ, Άρσεναλ, Πόρτο, Γάνδη, Μπασάκσεχιρ, Μπράγκα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι ισχυροί της κλήρωσης και πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού από το Champions League είναι οι: Άγιαξ, Σάλτσμπουργκ, Ίντερ, Μπενφίκα.

Οι 12 «αδύναμες» είναι οι: ΑΠΟΕΛ, Αλκμααρ, Κοπεγχάγη, Κλουζ, Χετάφε, Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, Λουντογκόρετς, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Βόλφσμπουργκ, Ρέιντζερς, Ρόμα, Γουλβς από το UEL και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ , Μπριζ, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Λεβερκούζεν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν μπορεί να υπάρξει ζευγάρι με ομάδες που βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο ή που προέρχονται από την ίδια χώρα. Οι σύλλογοι που είναι στο γκρουπ των ισχυρών, θα δώσουν το πρώτο ματς εκτός έδρας και τον επαναληπτικό αγώνα σπίτι τους.

Τα πρώτα ματς είναι προγραμματισμένα για τις 20 Φεβρουαρίου, ενώ οι ρεβάνς θα διεξαχθούν μία εβδομάδα αργότερα.

 

Κληρώνει και για τη φάση των «16» του Champions League

Μία ώρα νωρίτερα από την κλήρωση της φάσης των «32» του Europa League θα πραγματοποιηθεί στη Νιόν (13.00, COSMOTE SPORT 1) η αντίστοιχη για τη φάση των 16 του Champions League.

Για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη φάση της διοργάνωσης, οι 16 ομάδες που θα χωριστούν στα δύο γκρουπ (ισχυρές και αδύναμες) θα προέρχονται μόνον από τα πέντε ισχυρά πρωταθλήματα της Ευρώπης (Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία και Γαλλία).

Οι ισχυροί, ομάδες, που κατέκτησαν την πρώτη θέση στους ομίλους τους είναι οι: Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Γιουβέντους, Λειψία, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σεν Ζερμέν και Βαλένθια

Οι οκτώ «αδύναμες» είναι οι: Ρεάλ Μαδρίτης, Τότεναμ, Νάπολι, Τσέλσι, Ντόρτμουντ, Λιόν, Ατλέτικο Μαδρίτης, Αταλάντα.

Δεν μπορεί να υπάρξει ζευγάρι με ομάδες που βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο ή που προέρχονται από την ίδια χώρα. Οι ομάδες που είναι στο γκρουπ των ισχυρών, θα δώσουν το πρώτο ματς εκτός έδρας και τον επαναληπτικό αγώνα σπίτι τους.

Τα πρώτα ματς είναι προγραμματισμένα για τις 18, 19, 25 και 26 Φεβρουαρίου, με τις ρεβάνς στις 10, 11, 17 και 18 Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης