Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Στις 19 Δεκεμβρίου συγκέντρωση τροφίμων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το κλαδικό σωματείο εργατοϋπαλλήλων σε εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ν. Αχαΐας την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30-21:00 στον 4ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας (Κολοκοτρώνη 20), συγκεντρώνει τρόφιμα εν όψει των γιορτών ώστε να δοθούν σε μέλη μας που έχουν μείνει άνεργοι.

Καλούμε να μέλη μας να ανταποκριθούν στο κάλεσμα και να φέρουν ότι θεωρούν ότι θα συμβάλει στο να γεμίσει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι συναδέλφων που είναι άνεργοι όχι γιατί το θέλησαν οι ίδιοι αλλά γιατί το θέλησαν οι μεγαλέμποροι, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες που μέσα στο κυνήγι του μέγιστου κέρδους δε διστάζουν να απολύουν εργαζόμενους όταν πρόκειται να αυξησουν τα κέρδη τους.

Δεν διστάζουν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, να τις μεταφέρουν σε άλλη χώρα με πιο φθηνά μεροκάματα, με κρατικές επιδοτήσεις, ή ακόμα και σε άλλον κλάδο όπου εκτιμούν ότι θα έχουν μεγαλύτερη κερδοφορία.

Δεν τους ενδιαφέρει, αν καταστρέφονται εργοστάσια, επιστημονικό και εργατικό δυναμικό. Η ανεργία είναι απαραίτητο στοιχείο στον καπιταλισμό για να υπάρχει ένας τεράστιος εφεδρικός στρατός, ένας στρατός από ανέργους, οι οποίοι αξιοποιούνται ως μοχλός πίεσης σε αυτούς που εργάζονται.

Από την καθημερινή πάλη του σωματείου μας στο να αποκρούουμε την ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου δεν μπορεί να λείπει η αλληλεγγύη μας σε συναδέλφους που έχουν υποστεί τις χειρότερες συνέπειες αυτής της επίθεσης.

Διαβάστε επίσης