Πάτρα: «Ανάσα» στα οικονομικά των Νοσοκομείων - Πως εξασφάλισε επιπλέον χρηματοδότηση η 6η ΥΠΕ

Ενισχύονται τα ταμεία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων

Γενναίες  χρηματοδοτήσεις, επιπλέον του τακτικού προϋπολογισμού έχουν λάβει το τελευταίο διάστημα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», κατόπιν ενεργιών του Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και  Δυτικής Ελλάδας, Γιάννη Καρβέλη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news η οικονομική ενίσχυση για τον «Άγιο Ανδρέα» για διάστημα δυο μηνών ανέρχονται στις 300.000 ευρώ και  910.000 ευρώ αντίστοιχα και για το Νοσοκομείο του Ρίου  στα 1.1 εκ, ευρώ και 1.5 εκ, ευρώ.

Πρόκειται για χρήματα που προέρχονται από επιχορηγήσεις του Υπουργείου Υγείας και κατανέμονται μέσω της 6ης ΥΠΕ στα Νοσοκομεία, ανάλογα με τις ταμειακές ανάγκες τους, με στόχο την άνετη και εύρυθμη λειτουργίας τους.

Οι συγκεκριμένες ενισχύσεις δεν υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια, είναι η πρώτη φορά σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, καθώς το αρμόδιο Υπουργείο αναζητά και αξιοποιεί κονδύλια, γι’ αυτό το λόγο.  Στην «έκτακτη» οικονομική ενίσχυση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της περιοχής, προστίθενται και τα επιπλέον χρήματα που δίδονται και αφορούν στην προμήθεια φαρμάκων.

Από τις αρχές του 2020, σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, οι προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων θα τεθούν εκ νέου σε συζήτηση με τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, προκειμένου να καλυφθούν επιπλέον ανάγκες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα,  είναι η περίπτωση που Νοσηλευτικού ιδρύματος του Ρίου, όπου αναμένεται να λειτουργήσει η Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ