Ο Μουρίνιο δεν αλλάζει την Τότεναμ με καμία άλλη ομάδα

Ο Μουρίνιο δεν αλλάζει την Τότεναμ με καμία άλλη ομάδα

@spursofficial

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο προπονητής της  Τότεναμ, Χοσέ Μουρίνιο, εξέφρασε την αγάπη του προς την ομάδα τονίζοντας πως δε θα άλλαζε τη δουλειά του εκεί, για καμία άλλη ομάδα. Αυτές οι δηλώσεις είχαν ως αφορμή την πρόταση που του έγινε από την Άρσεναλ, μετά την αποδέσμευση του Ουνάι Έμερι. Επί ημερών Έμερι οι «κανονιέρηδες» μετράνε το χειρότερο σερί από το 1992 και έτσι η απόλυση του δεν αποτέλεσε σοκαριστική είδηση. Φαίνεται λοιπόν πως η Άρσεναλ στράφηκε στο Μουρίνιο, όμως ο Πορτογάλος προπονητής δε σκέφτηκε ούτε λεπτό την αποχώρηση του από την Τότεναμ.

Απόλυτα ικανοποιημένος με την τωρινή του θέση, δηλώνει τόσο χαρούμενος που δε σκέφτεται καν την πιθανότητα να πάει σε άλλη ομάδα. Ο φήμη του Μουρίνιο για τη δουλειά του είναι μεγάλη και αυτή τη στιγμή θεωρείται ένας από τους καλύτερους προπονητές. Με πολλά βραβεία και διακρίσεις στο ενεργητικό του, προτού υπογράψει με τα «σπιρούνια» έχει κοουτσάρει την Πόρτο, την Τσέλσι, την Ίντερ, τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ,. Άλλωστε ήταν αυτός που οδήγησε την Τότεναμ πέρυσι στον πρώτο τελικό Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας της.

Φέτος η Τότεναμ βρίσκεται στην 7η θέση της Πρέμιερ Λιγκ, με έναν πόντο διαφορά από τις Γούλβς και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που βρίσκονται στην 6η και 5η θέση αντίστοιχα. Πρόσφατα ο Μουρίνιο επέστρεψε στο Όλντ Τράφορντ για το ντέρμπι ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ στο οποίο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 2-1. Ο Μουρίνιο «σφράγισε» τη δίκαιη νίκη της αντίπαλης ομάδας, δίνοντας χειραψία με όλους τους παίκτες της Γιουνάιτεντ μετά τη λήξη του αγώνα. Αυτό ήταν ίσως ένα από τα καλύτερα παιχνίδια των «μπέμπηδων» στο φετινό πρωτάθλημα και όσο κι αν προσπάθησε η Τότεναμ, δεν κατάφερε να βρει κάποια λύση ικανή να τους αντικρούσει.

Εκτός Αγγλίας, η Τότεναμ συνεχίζει την πορεία της στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού τυπικά απομένει ένα τελευταίο παιχνίδι, αλλά ουσιαστικά έχει ήδη τερματίσει 2η στον όμιλο της. Στον ίδιο όμιλο με τη Μπάγερν, τον Ολυμπιακό και τον Ερυθρό Αστέρα, η αγγλική ομάδα σημείωσε 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Η μοναδική της ήττα έως τώρα ήταν από την εξαιρετικά φορτσάτη Μπάγερν, η οποία πήρε τη νίκη με ένα εκπληκτικό 7-2, μέσα στο Λονδίνο.

Οι δύο ομάδες θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωπες στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων, αυτή τη φορά επί γερμανικού εδάφους. Ο Μουρίνιο σίγουρα θα προσπαθήσει με μια δυνατή εμφάνιση, να ανατρέψει την πιο βαριά ήττα στην ιστορία της Τότεναμ. Άλλωστε, ο ίδιος έχει δηλώσει ότι μπορεί να έχουν πιο αργά αντανακλαστικά σαν ομάδα όμως επανέρχονται στην επίθεση. Αυτό ακριβώς έκανε η Τότεναμ και με τον Ολυμπιακό, όταν ανέτρεψε το εις βάρος της αρχικό 2-0, σε νίκη με σκορ 4-2.