Πάτρα: Ημερίδα «Εμβολιασμοί: Ασπίδα προστασίας για όλους» το Σάββατο

, στο Αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών (Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας), την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας (Αγωγή Υγείας) συνδιοργανώνουν ημερίδα με τίτλο: «Εμβολιασμοί: Ασπίδα προστασίας για όλους».

Η ημερίδα που απευθύνεται και σε εκπαιδευτικούς, γονείς και φοιτητές θα διεξαχθεί το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019, στο Αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, από τις 09:30 έως τις 14:00.

Στόχος της δράσης είναι η πρόληψη λοιμώξεων, αλλά και η επιστημονική ενημέρωση, ώστε να αντιμετωπιστεί η επιφυλακτικότητα απέναντι στον εμβολιασμό, να καταπολεμηθεί η παραπληροφόρηση. Στην κατεύθυνση αυτή πρόκειται να παρουσιαστούν τα νέα ερευνητικά δεδομένα και να προληφθούν κρούσματα ασθενειών μέσω του εμβολιασμού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, δήλωσε: «Η κοινωνία μας έχει εθιστεί να ζει με μυθολογίες, πολλές φορές δε παρασύρεται από τυχάρπαστες φήμες. Η μόνη αλήθεια είναι η γλώσσα της επιστήμης και αυτή πρέπει να εμπιστευόμαστε που προκύπτει μέσα από διαχρονικές ερευνητικές εργασίες και πειράματα. Ο εμβολιασμός είναι η ασπίδα της κοινωνίας μας και ο μοναδικός τρόπος να χτίσουμε ανοσολογικό τείχος».

 

Διαβάστε επίσης