Ώρα Πατρών: Για τα δημοτικά τέλη και το όραμα που λείπει

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η πρωτοφανής άρνηση της δημοτικής αρχής να προβεί στην προτεινόμενη μείωση 10% στα δημοτικά τέλη αλλά και η δικαιολογία με την οποία την αρνήθηκε καταδεικνύουν την άβυσσο που χωρίζει τη δημοτική αρχή με την κοινή λογική, τη φιλολαϊκή πολιτική και τη δημοκρατία.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση είναι λογικό να ζητάει μείωση 20% όταν είναι αντιπολίτευση, όχι μόνο στην Πάτρα αλλά σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας, αλλά αρνείται μείωση 10% όταν είναι δημοτική αρχή και εισπράττει συνολικά περισσότερα δημοτικά τέλη!

Για τον κ. Πελετίδη είναι φιλολαϊκό να εξισώνονται τα δημοτικά τέλη των αγροτικών αποθηκών με τις πισίνες! Είναι φιλολαϊκό να πληρώνουν το ίδιο τα προσφυγικά του Ρίου με τις βίλες των Αραχωβίτικων!

Για τη δημοτική αρχή είναι δημοκρατία η πλήρης υπακοή στις αντιδραστικές διατάξεις που καταργούν την εφαρμογή της απλής αναλογικής στη διακυβέρνηση των Δήμων! Είναι δημοκρατία η επιστράτευση κλακαδόρων που προπηλακίζουν φραστικά όποιον έχει διαφορετική άποψη από αυτή της δημοτικής αρχής!

Λυπούμαστε.

Για την κατάντια της δημοτικής αρχής, λυπούμαστε για την έκθεση του Δημάρχου Πατρέων σε ιδιοτελείς πολιτικές και αντιδημοκρατικές, και για αυτό αντιλαϊκές, πρακτικές.

Η υιοθέτηση της πρότασης, που έχει κατατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο ήδη από το 2015, για εφαρμογή πολλαπλών κλιμακωτών ζωνών τιμολόγησης δημοτικών τελών ακόμα και μέσα στα όρια των δημοτικών ενοτήτων και συνολική μείωση κατά 10% αποτελεί απαίτηση των δύσκολων καιρών που περνάνε οι δημότες αλλά, ταυτόχρονα, ένδειξη ενός Δήμου που μπορεί να ακούει τις προτάσεις της αντιπολίτευσης ειδικά όταν αυτές δεν πλήττουν τον πυρήνα της επιδιωκόμενης πολιτικής του.

Ο Δήμος, θα συμφωνήσουμε πιθανά σε αυτό, δεν μπορεί να υποκαταστήσει το κράτος αλλά μπορεί να δώσει πολύτιμες ανάσες  στους δημότες του. Ας μην υποτιμάει η δημοτική αρχή τα 10, 20 ή 50 ευρώ της προτεινόμενης μείωσης. Αν συνδυαστούν με τις μειώσεις που θα προκύψουν από τη διαδημοτική διαχείριση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου, την υλοποίηση των σχεδίων για εγκατάσταση δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη, τις αυξήσεις στην απασχόληση, την είσπραξη δημοτικών τελών από την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου και την ανάπτυξη της περιοχής, όλα αυτά δηλαδή που συνθέτουν το όραμα για την Πάτρα, μπορούν να εγγυηθούν τη συνολική βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών της Πάτρας.

Αυτά περιμένουμε από τη δημοτική αρχή, την οποιαδήποτε δημοτική αρχή, σε αυτόν τον δρόμο θα ασκήσουμε τα αντιπολιτευτικά μας καθήκοντα.

 

Διαβάστε επίσης