Champions League: Αποκλείστηκαν από τη φάση των «16» Ίντερ και Άγιαξ

 

Έπεσε η αυλαία στους τέσσερις από τους οκτώ ομίλους του Champions League (5-8), με τη διεξαγωγή της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής.

Η βραδιά είχε στοιχεία... θρίλερ, είχε ανατροπές, πολλά γκολ και εκπλήξεις, με τέσσερα εισιτήρια που οδηγούν στους 16 να βρίσκουν απόψε τον κάτοχό τους.

Έτσι πλέον 14 ομάδες έχουν προκριθεί στον επόμενο γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ απομένουν ακόμη δύο εισιτήρια, που θα κριθούν την Τετάρτη, όταν και θα ολοκληρωθεί το παζλ της φάσης των νοκ-άουτ.

Η Λιόν πήρε επική πρόκριση από τον 7ο όμιλο, καθώς αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 στην έδρα της από τη Λειψία, εν τέλει κατέκτησε παλικαρίσια τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2), ακολουθώντας ως δεύτερη τους Γερμανούς στους «16», την ώρα που η Μπενφίκα έκανε... πάρτι (3-0) απέναντι στη Ζενίτ.

Η Ίντερ «αυτοκτόνησε» στον 6ο όμιλο, καθώς, αν και ήθελε νίκη απέναντι στην «αδιάφορη» Μπαρτσελόνα, ηττήθηκε με 2-1 σκορ στο Μιλάνο από τους Καταλανούς (δεν έπαιξε ο Μέσι).

Έτσι η Ντόρτμουντ ήταν αυτή που ακολούθησε την ομάδα του Βαλβέρδε στην επόμενη φάση, μετά τη νίκη της με 2-1 επί της Σλάβια Πράγας στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ».

Το «μπαμ» έγινε στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα», όπου η Βαλένθια με τη νίκη επί του Άγιαξ (1-0) «πέταξε έξω» τους Ολλανδούς από τη συνέχεια της διοργάνωσης και με την Τσέλσι, που επιβλήθηκε με 2-1 στο Λονδίνο της Λιλ, πήραν τα δύο «εισιτήρια» για τη φάση των «16» (πρώτη η ισπανική ομάδα, δεύτεροι οι «μπλε»).

Nωρίτερα από τον 5ο όμιλο προκρίθηκαν η Λίβερπουλ και η Νάπολι, μετά τις νίκες τους επί των Σάλτσμπουργκ και Γκενκ αντίστοιχα.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν 2-0 της αντιπάλου τους στην Αυστρία και εκτός από την πρόκριση «κλείδωσαν» και την πρωτιά του γκρουπ (13 βαθμούς με 4 νίκες, μία ήττα και μία ισοπαλία).

Από τη μεριά τους οι «παρτενοπέι» με τον Αρκάντιους Μίλικ να πετυχαίνει χατ τρικ στο πρώτο μέρος διέλυσαν τους πρωταθλητές Βελγίου με 4-0 (12 βαθμούς με 3 νίκες και 3 ισοπαλίες) και τερμάτισαν τελικά στη δεύτερη θέση.

Οι ομάδες που έχουν προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League έως τώρα είναι οι εξής: Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Γιουβέντους, Λειψία, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Νάπολι, Παρί Σεν Ζερμέν, Ρεάλ Μαδρίτης, Τότεναμ, Βαλένθια, Τσέλσι, Ντόρτμουντ και Λιόν.

Από εκεί και πέρα στο Europa League θα συνεχίσουν οι Σάλτσμπουργκ, Ίντερ, Μπενφίκα και Άγιαξ.

5ος όμιλος:

Σάλσμπουργκ-Λίβερπουλ 0-2

(57΄ Κεϊτά, 58΄ Σαλάχ)

 

Νάπολι-Γκενκ 4-0

(3΄, 26΄, 38΄ πεν. Μίλικ, 75΄ πεν. Μέρτενς)

 

6ος όμιλος

Ίντερ – Μπαρτσελόνα 1-2

(44΄ Λουκάκου - 23΄ Πέρεθ, 87΄ Φατί)

 

Ντόρτμουντ – Σλάβια Πράγας 2-1

(10΄ Σάντσο, 61΄ Μπραντ - 44΄ Σούτσεκ)

 

 

 

7ος όμιλος

Λιόν – Λειψία 2-2

(50΄ Αουάρ, 82΄ Ντεπάι - 9΄ πεν. Φόρσμπεργκ, 33΄ πεν. Βέρνερ)

 

Μπενφίκα – Ζενίτ 3-0

(47΄ Σέρβι, 58΄ πεν. Πίζι, 80 ΄αυτ. Αζμούν)

 

 

8ος όμιλος

Άγιαξ – Βαλένθια 0-1

(25' Ροντρίγκο)

 

 

Τσέλσι – Λιλ 2-1

(19΄ Έιμπραχαμ, 35΄ Αθπιλικουέτα - 78΄ Ρεμί)

Διαβάστε επίσης