Χρησιμοποίησε το messenger για να ληστέψει και... παγιδεύτηκε

Λάρισα

 

Το messenger χρησιμοποίησε ένας 45χρονος για να ληστέψει έναν συμπολίτη του στη Λάρισα, το οποίο όμως μετατράπηκε από «εργαλείο» σε «παγίδα» για τον δράστη, αφού μέσω της εφαρμογής κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του και εν συνεχεία και η σύλληψή του.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας καταδίκασε τη Δευτέρα τον Βολιώτη, ο οποίος στην προσπάθεια του να συναντηθεί με έναν 39χρονο συμπολίτη του, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει το messenger στο οποίο ήταν συνδεδεμένος με τα κανονικά, όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο, στοιχεία του.

Ο 45χρονος τη στιγμή της συνάντησης έβγαλε στιλέτο, που το τοποθέτησε στο λαιμό του θύματος, απειλώντας τον να του δώσει χρήματα. Το θύμα δεν είχε κάτι παραπάνω από 50 ευρώ, με αποτέλεσμα να του πάρει το ρολόι και το κινητό τηλέφωνο. Ο δράστης τον απείλησε πως θα του κάνει ζημιά αν μιλήσει στην αστυνομία και έφυγε. Το θύμα όμως μετά το περιστατικό πήγε στην αστυνομία, κατήγγειλε το γεγονός και από τα στοιχεία του στο messenger εντοπίστηκε.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ισχυρίστηκε πως έπεσε θύμα «χάκερ» καθώς παραβιάστηκε ο λογαριασμός του και χρησιμοποιήθηκε από άλλον, άγνωστο χρήστη. Αρνήθηκε την πράξη και είπε πως «θα ήμουν διανοητικά καθυστερημένος εάν έκανα κάτι τέτοιο και προηγουμένως είχε χρησιμοποιήσει τον δικό μου λογαριασμό». Δεν κατάφερε να πείσει τους δικαστές που συντάχθηκαν με την εισαγγελική πρόταση. Τιμωρήθηκε με κάθειρξη 6 ετών χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Το δικαστήριο ωστόσο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση κι έτσι ο δράστης διατήρησε την ελευθερία του.

Πηγή: www.larissanet.gr

Διαβάστε επίσης