Τρίτεκνοι Αχαΐας: Διαμαρτυρία για τα πρόσφατα μέτρα κοινωνικών παροχών της Κυβέρνησης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την έντονη αντίδραση του Συνδέσμου Γονέωνν τριών παιδιών Νομού Αχαΐας, που αποτυπώνεται σε δημόσια ανακοίνωση, έχουν προκαλέσει τα κυβερνητικά μέτρα των κοινωνικών παροχών καθώς και δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών.  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: 

Το Δ.Σ του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ μας ,έχοντας υπόψη τα αρνητικά για τις τρίτεκνες οικογένειες μέτρα κοινωνικής πολιτικής, που πρόσφατα ψήφισε η Κυβέρνηση ,αλλά και τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών επ΄ αυτών, θέλει δημόσια να επισημάνει:                                                                                                                                    

1. Την μέχρι τώρα κραυγαλέα απουσία  ιδεών και προτάσεων από την πλευρά της κυβέρνησης για την ανάταξη του οξύτατου   δημογραφικού προβλήματος της χώρας . Το πολυδιαφημιζόμενο επίδομα κατά τη γέννηση  παιδιού δεν  φέρνει αποτελέσματα προς ανάσχεση της δημογραφικής κατρακύλας της χώρας!. Άλλωστε το μέτρο ίσχυε μέχρι πρόσφατα και καταργήθηκε  ως αναποτελε-σματικό.

2. Τον αποκλεισμό όλων των τρίτεκνων οικογενειών  από την καταβολή του κοιν. μερίσματος, ακόμα και των φτωχότερων εξ αυτών, αλλά και εκείνων με   άνεργα μέλη. Πρόκειται για κυβ. επιλογή ,που αποπνέει κοιν. αναλγησία.  Την ίδια στιγμή ,όμως,με διάταξη στο φορολ. νόμο απαλλάσσει λίγες πλούσιες πολύ-τεκνες οικογένειες από το «φόρο πολυτελείας» λόγω κατοχής αυτοκίνητου  πάνω από 2000cc. Για τις πολυάριθμες  τρίτεκνες  φτωχές οικογένειες  δεν υπήρξε ευαισθησία!! Λυπούμαστε ,ειλικρινά.

3. Ο Υπουργός  που δήλωνε σήμερα σε τηλ. εκπομπή με κατηγορηματικότητα για το αλάθητο των επιλογών τους ,ότι «βεβαίως οι τρίτεκνοι αποκλείονται από το κοινωνικό μέρισμα, αφού δεν είναι πολύτεκνοι», δείχνει να μην  έχει καταλάβει ακόμα σε ποια κοινωνία και σε ποια εποχή ζει! Δεν ξέρει , ότι η φτώχια είναι ακό-μα εδώ και ταλαιπωρεί πολλές εκ των τρίτεκνων οικογενειών και ,προφανώς, δεν ξέρει τι σημαίνει φτώχια!!

4.Η πολυδιαφημιζόμενη ανταπόκριση της κυβέρνησης σε αιτήματα μιας μικρής και ραγδαία συρρικνώμενης κοιν. ομάδας είναι ένα παλιό πολιτικό τέχνασμα κατασκευής φιλολαϊκού προφίλ με ελάχιστο οικονομικό κόστος!

Μ΄αυτές της επιλογές της η κυβέρνηση δείχνει να μην έχει αντιληφθεί, ότι η αντιμετώπιση ή έστω η άμβλυνση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας δεν μπορεί παρά να αγγίξει πρωτίστως τη μεγάλη κοιν. ομάδα των τρίτεκνων οικογενειών, οι οποίες σήμερα είναι και εκ των πραγμάτων  ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ.
Θέλουμε να το δηλώσουμε ευθαρσώς. Σήμερα ΤΡΙΤΕΚΝΙΑ σημαίνει ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ  Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                          Ο Πρόεδρος                                      Η Γραμματέας

                          Α.Αποστολόπουλος                            Γ. Κιατίπη                                

                          

Διαβάστε επίσης