Απόφαση της Περιφέρειας για την Πατρών Πύργου: Συγκροτούν Επιτροπή που υπήρχε από πέρυσι!

Μια απόφαση …από το παρελθόν λήφθηκε χθες ως μέτρο ενημέρωσης και ελέγχου της πορείας του έργου κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου, που παραμένει όνειρο!

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο και ασχολήθηκε με την πορεία του αναπτυξιακού έργου, η πρόταση από πλευράς Περιφερειακής Αρχής ήταν να συγκροτηθεί Γνωμοδοτική Επιτροπή, για την παρακολούθηση των εξελίξεων και την πληροφόρηση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Μόνο που αυτή η απόφαση έχει υλοποιηθεί τέτοια εποχή, το 2018!

Συγκεκριμένα το Περιφερειακό Συμβούλιο με πρόταση του τότε Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, στις 16 Σεπτεμβρίου 2018, και εισήγηση του τότε Προέδρου του Σώματος Γιώργου Αγγελόπουλου, είχε ψηφίσει την συγκρότηση Γνωμοδοτικής Επιτροπής για την παρακολούθηση του έργου! Mάλιστα την σχετική πρόταση είχε ψηφίσει και ο νυν Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, ως περιφερειακός σύμβουλος!

Εξάλλου, λίγο διάστημα αργότερα (4 Δεκεμβρίου 2018) ο Απόστολος Κατσιφάρας με απόφασή του όρισε Πρόεδρο της επιτροπής τον τότε  Εντεταλμένο Σύμβουλο, Βοηθό Περιφερειάρχη, Δημήτρη Κωσταριά και αναπληρώτρια του την Εύη Βεργοπούλου, Περιφερειακή Σύμβουλο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Επίσης μετείχαν:

Διονύσιος Μαυρόγιαννης, Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, ως εκπρόσωπος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος, με αναπληρώτρια του την Γεωργία Μαρτζάκλη-Παπαναγιώτου, Περιφερειακή Σύμβουλο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.
Γεώργιος Χήνος, Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, ως εκπρόσωπος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος, με αναπληρωτή του τον Κωνσταντίνο Πετρόπουλο, Περιφερειακό Σύμβουλο της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας.
Διονύσιος Γεωργόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πηνειού, ως εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδος, με αναπληρωτή τον Κυριάκο Ορλώφ, Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.
Βασίλειος Αϊβαλής, Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος, με αναπληρωτή του τον Αντιπρόεδρο Γεώργιο Ρόδη.
Πέτρος Μαντάς, Πρόεδρος του Συλλόγου Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Πατρών, με αναπληρωτή του την Φωτεινή Μπουσίου.
Νικόλαος Διάκος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ηλείας, με αναπληρωτή του τον Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο.
Ηλίας Ξανθούλης, εκπρόσωπος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, με αναπληρωτή του τον Χρήστο Χριστόπουλο.
Ευαγγελία Μπίνα, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, με αναπληρωτή τον Ανδρέα Σουρούνη, υπάλληλο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

(Συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής που είχε συγκροτηθεί πρό έτους)

 

Πάλι συγκροτείται Επιτροπή!

Τώρα ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης προτείνει ως λύση, στο χρόνιο ζήτημα, ενότητα φορέων και πάλι την συγκρότηση επιτροπής που υπήρχε! Και φυσικά το ζητούμενο είναι απλά η αλλαγή προσώπων. Γιατί ακόμη και ο αριθμός των μελών της επιτροπής που προτάθηκε είναι ίδιος , 9 άτομα!

Αιτιολογώντας την πρόταση ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας στην χθεσινή συνεδρίαση του Σώματος σημείωσε πως: «Η Γνωμοδοτική Επιτροπή αποτελεί μόνο το πρώτο βήμα, με στόχο να δημιουργηθεί ένας έγκυρος δίαυλος ενημέρωσης όλων, γι’ αυτό και θα αποτελείται από εκλεγμένους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας. Αναλόγως των εξελίξεων, θα ακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες. Σε κάθε περίπτωση, εμείς θα είμαστε εδώ έτοιμοι και αποφασισμένοι. Και κυρίως ειλικρινείς. Δεν θα κρυφτούμε ποτέ. Και ποτέ δεν θα παραιτηθούμε από τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας. Δεν θα ανεχτούμε όμως και οποιεσδήποτε πράξεις ή δράσεις που θα μας στερούν σοβαρότητα και τελικά, θα αποπροσανατολίζουν την κοινωνία ή θα μας απομακρύνουν από το αντικείμενο στόχο»…

Διαβάστε επίσης