Ιταλία: Σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών στη Φλορεντία

Σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί στην Ιταλία. Λόγω του σεισμού, που έγινε αισθητός σε περιοχή βόρεια της Φλωρεντίας, προκλήθηκαν καθυστερήσεις και ματαιώσεις δρομολογίων στο σιδηροδρομικό δίκτυο, συμπεριλαμβανομένης και της γραμμής τρένων υψηλών ταχυτήτων.

«Τα σιδηροδρομικά δρομολόγια ανεστάλησαν για προληπτικούς λόγους, ώστε να γίνουν έλεγχοι στις υποδομές», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Rete Ferroviara Italiana, τμήματος των Κρατικών Σιδηροδρόμων της Ιταλίας, που διαχειρίζεται το εθνικό δίκτυο.

Οι πυροσβέστες και η Πολιτική Προστασία κινητοποιήθηκαν άμεσα. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν προκύπτει να υπάρχουν τραυματίες, ενώ διαπιστώθηκαν μικροκαταρρεύσεις. Για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά σήμερα όλα τα σχολεία της περιοχής.

Στην κωμόπολη Μπαρμπερίνο Ντελ Μουτζέλο ζημιές υπέστη η κεντρική εκκλησία, η πρόσβαση στην οποία έχει απαγορευθεί. Οι ειδικοί της Πολιτικής Προστασίας συνεχίζουν να ελέγχουν τα κτίρια της περιοχής για μια συνολική εκτίμηση της κατάστασης.

Διαβάστε επίσης