Πάτρα: "Θα καιγόταν ο τόπος" την Παρασκευή-Πώς μέσα σε λίγα λεπτά η Αστυνομία απώθησε τους νεαρούς που εκσφενδόνισαν δεκάδες βόμβες μολότοφ και γκαζάκια

 

Λίγα 24ωρα μετά τα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχτηκαν στο κέντρο της Πάτρας στη διάρκεια της πορείας αντιεξουσιαστικών ομάδων στην μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, όλα δείχνουν οτι όσοι έδρασαν εκτοξεύοντας δεκάδες μολότοφ και βόμβες με γκαζάκια, είχαν σαν στόχο να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές και τραυματισμούς.

Στελέχη της Αστυνομίας εκτιμούν οτι οι κινήσεις όλων όσων είχαν εφοδιαστεί με εκρηκτικές ύλες, είχαν συγκεκριμένη στόχευση: Την πρόκληση τραυματισμών σε βάρος αστυνομικών, αλλά και υλικών ζημιών σε βάρος περιουσιών πολιτών. 

Θα πρέπει να σημειωθεί δε ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν ενώ τα καταστήματα στο κέντρο της Πάτρας ήταν ακόμη ανοιχτά, ενώ οι κάμερες κατέγραψαν και περιστατικό όταν βόμβα μολότοφ καρφώθηκε σε μπακλόνι πρώτου ορόφου στην οδό Κορίνθου, γεγονός που πιστοποιεί την στόχευση που είχαν οι νεαροί να προκαλέσουν φθορές σε σπίτια και καταστήματα.

Παρά το γεγονός οτι υπήρξαν ελαφρείς τραυματισμοί αστυνομικών, αλλά και μίας γυναίκας με αναπνευστικά προβλήματα, εκ του αποτελέσματος προκύπτει οτι ο εκτιμώμενος στόχος όσων προκάλεσαν τα επεισόδια δεν επετεύχθη.

Με την έναρξη των επεισοδίων υπήρχε άμεση εφαρμογή σχεδίου της ΕΛ.ΑΣ. που περικύκλωσε τις ομάδες των ταραξιών και κατάφερε να τις απωθήσει προς την περιοχή του Αγίου Διονυσίου, εκμηδενίζοντας τις πιθανότητες τα επεισόδια να επεκταθούν στο κέντρο της Πάτρας και να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές, ίσως και σοβαρότεροι τραυματισμοί.

"Πηγές" της Αστυνομίας ανέφεραν οτι ο αριθμός των εκρηκτικών που εκτοξεύθηκαν, ήταν συγκριτικά ο μεγαλύτερος που έχει χρησιμοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα αστυνομικοί της σήμανσης, περισυνέλεξαν δεκάδες υπολείμματα από τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, τα οποία και ερευνώνται ήδη.

Οι ίδιες"πηγές" τονίζουν οτι αν η Αστυνομία δεν αντιδρούσε άμεσα, ήταν μαθηματικά βέβαιο οτι τα επεισόδια θα επεκτείνονταν στο σύνολο των κεντρικών δρόμων της πόλης, με ότι αυτό συνεπάγεται.΄Όπως είναι γνωστό αστυνομικοί συνέλαβαν 7 άτομα, εκ των οποίων οι 5 κατηγορούνται για κακουργηματική πράξη και αναμένεται να απολογηθούν την Τρίτη.

Υπενθυμίζεται οτι απόψε στις 6 έχει προγραμματιστεί νέα συγκέντρωση αντιεξουσιαστικών ομάδων για συμπαράσταση στους συλληφθέντες, στο πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου.

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ