Θλίψη στην Πάτρα: "Εφυγε" η Λουκία Σιμονοβίκη - Από τα στελέχη του Καρναβαλικού Κομιτάτου - Δεκάδες μηνύματα -Την Τρίτη το τελευταίο αντίο

Εφυγε από τη ζωή έπειτα από μακρά μάχη με τον καρκίνο η γνωστή συμπολίτισσα Λουκία Σιμονοβίκη.
Υπήρξε εμβληματικό μέλος των καρναβαλικών πυρήνων της Πάτρας, ιδρυτικό στέλεχος και επί σειρά ετών πρόεδρος του Καρναβαλικού Κομιτάτου.
Εργάστηκε στο πανεπιστήμιο Πατρών (υπήρξε από τις πρώτες γυναίκες υπαλλήλους) και στη συνέχεια ανέπτυξε επιτυχημένη πολύχρονη δραστηριότητα στον τομέα της οργάνωσης συνεδρίων.
Από τον γάμο της με τον αείμνηστο καθηγητή Παύλο Κορδοπάτη, απέκτησε δύο παιδιά, τη Μαριάννα και τον Αντώνη.

Πολλά είναι και τα μηνύματα φίλων και συνεργατών της Λουκίας Σιμονοβίκη στο facebook.

Η Βικτωρία Αγγελοπούλου έγραψε χαρακτηριστικά: «Καλό σου ταξίδι φιλενάδα. Λουκία μου, το γέλιο , η ζωντάνια και η δύναμη της ψυχής σου, παράδειγμά μας».
Από την πλευρά του ο Αλέξης Σκαρμέας σημείωσε: «Οταν οι φιλίες ξεκινούν με εξομολογήσεις, μένουν πάντα δυνατές. Τέτοιες μέρες στο σπίτι του Χρήστου μας στον Αγ. Βασίλειο, ξεκίνησε η φιλία μας. Το ωραιότερο τυπάκι του καρναβαλιού. Η ζωντάνια, η χαρά κ η δύναμη. Αυτή που σκέφτηκε κ υλοποίησε τον πιο καλλιτεχνικό χορό του καρναβαλιού. Το χορό της μάσκας. Μας στενοχώρησες σήμερα. Στο καλό Λουκία μου».

Ο Θρασύβουλος Μαυρομμάτης σημείωσε:Ενας γλυκός άνθρωπος, μια ενεργή πολίτης και δημότης της Πάτρας, η Λουκία Σιμονοβίκη, "έφυγε" σήμερα για το μεγάλο ταξίδι της..
τρυφερές θα είναι πάντα οι αναμνήσεις μας γ΄αυτήν
καληνύχτα Λουκία....

Ο Περικλής Βασιλόπουλος έγραψε: Πάντα θα είσαι παρούσα με το χαμόγελό σου αγαπημένη...
Καλό σου ταξίδι Λουκία..

Η κηδεία της θα γίνει την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 2.30 από τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας Πατρών. Η ταφή θα γίνει στο Α΄Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών.

 

Διαβάστε επίσης