Πεδίο μάχης η Πάτρα - 3 αστυνομικοί τραυματίες και μια γυναίκα - 21 προσαγωγές για τα επεισόδια - 7 συλλήψεις, 4 κατηγορούνται για κακουργήματα!

Πεδίο μάχης θύμιζε η Πάτρα το βράδυ της Παρασκευής από τις δεκάδες μολότοφ που έριξαν νεαροί οι οποίοι μετείχαν σε πορεία για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Τα επεισόδια έλαβαν χώρα στο κέντρο της Πάτρας, επί της οδού Κορίνθου, στο ύψος της οδού Αγ. Νικολάου, όταν άτομα μέσα από τη διαδήλωση, που διοργάνωσαν κινήσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου, άρχισαν να πετούν βροχή από μολότοφ (κατά τις εκτιμήσεις ρίχτηκαν περίπου 50 μολότοφ) , κροτίδες, βεγγαλικά και γκαζάκια, εναντίον των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. 

https://tempo24.news/eidisi/267503/epeisodia-sto-kentro-tis-patras-traymatistike-astynomikos-kai-mia-gynaika-kynigito

Οι αστυνομικοί απάντησαν με περιορισμένη ρίψη χημικών και άρχισαν να κυνηγούν τις ομάδες που δεν κατάφεραν να εισέλθουν στον χώρο του πρώην παραρτήματος και κινήθηκαν προς την περιοχή της Αγ. Σοφίας, όπου και παρέμειναν για ώρα επί της πλατείας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ έγιναν συνολικά 21 προσαγωγές, εκ των οποίων 7 άτομα συνελήφθησαν κατηγορούμενα 4 κουκουργήματα και 3 πλημμελήματα!

Να σημειωθεί πως από τα επεισόδια 3 αστυνομική τραυματίστηκαν ελαφρά και μιά γυναίκα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Αργά τη νυχτα ομάδες αντιεξουσιστών διαδήλωσαν έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαϊας συμπαραστεκόμενοι στους συλληφθέντες. 

https://tempo24.news/eidisi/267536/patra-nea-poreia-antiexoysiaston-ligo-prin-ta-mesanyhta-fonaxan-synthimata-stin-odo

Διαβάστε επίσης