Αλέξης Γρηγορόπουλος: Μολότοφ και χρήση χημικών στα Εξάρχεια!

 

11 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 06.12.2019, από την ημέρα που ο Αλέξης Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός στα Εξάρχεια. Ολοκληρώθηκε η πορεία στην μνήμη του και όλοι εύχονται να μην αμαυρωθεί (ξανά), αν και οι πρώτες εστίες έντασης έχουν ήδη δημιουργηθεί. Μικρής έκτασης επεισόδια και φωτιές στα Εξάρχεια, έκαναν χρήση χημικών οι αστυνομικοί. Λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις μέσα από το live blogging του newsit.gr.

Μια τέτοια μέρα, πριν από 11 χρόνια, ο Αλέξης Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός. Μόλις στα 15 του, το νήμα της ζωής του “κόπηκε” από το όπλο του ειδικού φρουρού, Επαμεινώνδα Κορκονέα, με το κέντρο της Αθήνας να μετατρέπεται σε θέατρο βίας από το κύμα οργής που πυροδότησε η δολοφονία ενός παιδιού στα Εξάρχεια.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος γίνεται πορεία στην μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξη και όλοι –συμπεριλαμβανομένης και της μητέρας του– να εύχονται να μην αμαυρωθεί η μνήμη του με επεισόδια.

Η Αθήνα θυμίζει “αστακό”, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν εφαρμοστεί από το πρωί και η πορεία είχε προγραμματιστεί για τις 18:00 το απόγευμα.

newsit