11χρόνια μετά.. Αλέξης Γρηγορόπουλος

Της Ουρανίας Μπίρμπα, πρώην Δημοτικής Συμβούλου

 

Πριν από έντεκα χρόνια , ο ειδικός φρουρός Κορκονέας σηκώνει το υπηρεσιακό του πιστόλι του «νόμου και της τάξης»!! πυροβολεί δυο φορές κατάστηθα  και δολοφονεί εν ψυχρώ τον 15χρονο μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλο.

Ένα ορμητικό ποτάμι εξέγερσης χιλιάδων μαθητών, φοιτητών, νεολαίας, και εργαζόμενου λαού διαδήλωναν μαχητικά για μέρες, το Δεκέμβρη του 2008.

Η αυθόρμητη αυτή εξέγερση αντικειμενικά χωρίζει την κοινωνία σε δυο στρατόπεδα, της προόδου και της συντήρησης, της δημοκρατίας και του φασισμού, της δεξιάς και της αριστεράς.

Το σύνθημα «Στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες. Ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες» ήταν η κραυγή, το ένστικτο, το όνειρο, η ουτοπία και η προσδοκία να πάρουν στα χέρια τους η νεολαία και ο εργαζόμενος λαός το παρόν και το μέλλον του.  Ένα μέλλον μακριά από την κοινωνία του νεοφιλελεύθερου τρόμου, του εκφασισμού και την κρίση της.

Μπορεί να μην τα κατάφερε η εξέγερση του 2008 αλλά μένει σημαντική παρακαταθήκη μαζί με την θυσία του Αλέξη που μας στοιχειώνει σαν κοινωνία..υπερασπίσουν το παιδί,γιατίαν γλυτώσει το παιδίυπάρχειελπίδα…

Σήμερα έντεκα χρόνια μετά, οι ερπύστριες  του νεοφιλελευθερισμού και του νεοφασισμού στην ολική τους επαναφορά ως Ν.Δ.  ισοπεδώνουν, απειλούν, τρομοκρατούν την κοινωνία της εργασίας και την νεολαία σε όλους τους τομείς  στην παιδεία, , στην εργασία, στην ασφάλιση, στην υγεία, στα κοινωνικά αγαθά, στα δημοκρατικά δικαιώματα.

 

Απέναντι στην πολιτική της βαρβαρότητας της νεοφιλελεύθερης συμμορίας που μας κυβερνάει δεν φτάνουν οι οικονομικές συγκρίσεις  διαχειριστικού περιεχομένου, και η επαναχρησιμοποίηση σαθρών και φθαρμένων  «υλικών» που ενέχονται στο πως φτάσαμε ως εδώ. Το δικό μας στρατόπεδο δεν μπορεί να βλέπει ψηφοφόρους και να τους κουνάει το δάχτυλο, άλλα πολίτες ζωντανούς ανθρώπους,  και συλλογικότητες που αντιστέκονται.

 

Οφείλουμε να ορθώσουμε τείχος αντίστασης γιατί το θεριό δεν χορταίνει.

Το 2013 πλημμύρισε τα πεζοδρόμια στο Κερατσίνι με το αίμα του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα. Σήμερα πιο επιθετικό ως κυβερνώσα συνιστώσα, αίμα ζητάει και πάλι.

 

Να θυμηθούμε τα στρατόπεδα που ανέδειξε η εξέγερση του Δεκέμβρη.

Τα στρατόπεδα που χάραξε το αίμα ενός 15χρονου για να έχουμε ελπίδα να νικήσουμε.

 

 

 

Διαβάστε επίσης