ΕΚΤΑΚΤΟ: Φωτιά σε ξενοδοχείο στη Συγγρού - Απεγκλωβίστηκαν πέντε άτομα - ΒΙΝΤΕΟ - ΝΕΟΤΕΡΑ

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Νεότερη Ενημέρωση: Φωτιά ξέσπασε την Πέμπτη στο ξενοδοχείο Athenaeum Palace στη λεωφόρο Συγγρού, στον Νέο Κόσμο.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, απεγκλωβίστηκαν συνολικά πέντε άτομα από το ξενοδοχείο, δύο από το εσωτερικό κλιμακοστάσιο και τρία με κλιμακοφόρο όχημα της ΠΥ. Μια γυναίκα έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους με αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η φωτιά εκδηλώθηκε στον πρώτο όροφο του ξενοδοχείου, πιθανόν σε μικρή κουζίνα, αλλά λόγω του πυκνού καπνού αρχικά φαινόταν ότι ήταν στον 6ο όροφο, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά ξεκίνησε σε δωμάτιο του πρώτου ορόφου και οι καπνοί γέμισαν τα δωμάτια των πάνω ορόφων. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε στους πάνω ορόφους του ξενοδοχείου στη λεωφόρο Συγγρού.

Στο τόπο της πυρκαγιάς έσπευσαν 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα, οι οποίοι την έσβησαν σχεδόν αμέσως, ωστόσο παραμένουν όλες οι δυνάμεις μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα στο κτίριο για τυχόν άλλους εγκλωβισμένους.

«Πυρκαγιά σε χώρο ξενοδοχείου επί της Λεωφόρου Ανδρέα Συγγρού στο Νέο Κόσμο Αττικής. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 35 #πυροσβέστες με 12 οχήματα», ανέφερε στο αρχικό μήνυμά της η Πυροσβεστική.

Νεότερη Ενημέρωση: Συνεχίζονται οι προσπάθειες των πυροσβεστών για να σβήσει η φωτιά που ξέσπασε σε ξενοδοχείο στη λεωφόρο Συγγρού, στον Νέο Κόσμο.

Τα δύο άτομα απεγκλωβίστηκαν από το κλιμακοστάσιο του ξενοδοχείου και από μπαλκόνι, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Οι πυροσβέστες συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν άλλα εγκλωβισμένα άτομα.

Η φωτιά χαρακτηρίζεται επικίνδυνη, καθώς αρκετοί πελάτες ήταν στα δωμάτιά τους και δεν είχαν εγκαταλείψει το ξενοδοχειακό συγκρότημα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Πρώτη Ενημέρωση: Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική μετά από ειδοποίηση για φωτιά σε ξενοδοχείο επί της λεωφόρου Συγγρού, στον αριθμό 123.

Στο σημείο σπεύδουν 10 οχήματα με 35 πυροσβέστες. Υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους