Άγγελος Τσιγκρής: “Χαιρετίζω τις πρωτοβουλίες για ενίσχυση των σχολικών κτηρίων της Αχαΐας…”

 


Ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής, από τις 11 Νοεμβρίου και στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, είχε καταθέσει ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναφορικά με το πολύ ευαίσθητο ζήτημα της καταλληλότητας και της ασφάλειας των σχολικών κτηρίων της Αχαΐας, καθώς και τη γενικότερη κατάσταση των σχολικών υποδομών. 
Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής είχε επισημάνει την ανάγκη για την πραγματοποίηση προληπτικών ελέγχων στα σχολικά κτήρια της Αχαΐας και ρωτούσε ποιος θα είναι ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης των έργων. 
Σήμερα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος αναλαμβάνει δράσεις για την αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες στα σχολικά κτήρια της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και να ενισχυθούν με τον απαραίτητο εξοπλισμού. 
Η πρωτοβουλία αυτή της Περιφέρεις Δυτικής Ελλάδας εντάσσεται στο Ειδικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας: «Ανάπτυξη - εκσυγχρονισμός - συμπλήρωση κοινωνικών υποδομών, υποδομών υγείας και εκπαίδευσης», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και αφορά την απορρόφηση κονδυλίου ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ, αποκλειστικά για τα σχολικά κτήρια. 
Κατόπιν αυτών, ο Άγγελος Τσιγκρής χαιρετίζει την πρωτοβουλία με την ακόλουθη δήλωση: 
“Πρόκειται για εξαιρετικά ευχάριστη εξέλιξη. Πάντα πίστευα ότι όταν υπάρχουν ικανοί άνθρωποι, με όρεξη για δουλειά, στις κατάλληλες θέσεις, μπορούν να γίνουν πολλά και γρήγορα. Xαιρετίζω τα άμεσα αντανακλαστικά της Περιφέρειας. Αγωνίζομαι και διεκδικώ ακόμη περισσότερα για τη νέα γενιά και όλους τους πολίτες της Αχαΐας”.
 

Διαβάστε επίσης