Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των F-16

05/12/2019 | 11:36

 

Κατατέθηκε στην Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο “Ρυθμίσεις θεμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας” που αφορά, μεταξύ άλλων, την αναβάθμιση των F-16,την «εν συνεχεία υποστήριξη» (Follow-On Support/FOS) των Mirage-2000, τα Ελληνικά Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά σε σχέση με το πρόγραμμα των υποβρυχίων Type-214AIP, αλλά και θέματα που αφορούν τους ΕΜΘ, καθώς και με μετατάξεις και ρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ).

Το νομοσχέδιο, στον τομέα της αεροπορικής άμυνας και ετοιμότητας προβλέπει επαύξηση της επιχειρησιακής απόδοσης και δυναμικής των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, μέσω της αποδοχής της πρότασης του κατασκευαστή των αεροσκαφών Lockheed Martin για την υλοποίηση απαραίτητων προγραμμάτων εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης. Τα προγράμματα αυτά είναι συνολικής αξίας διακοσίων εβδομήντα εννέα εκατομμυρίων επτακοσίων δέκα χιλιάδων δολαρίων ΗΠΑ (279.710.000 USD) επ’ ωφελεία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) και της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Για την υποστήριξη και την διατήρηση υψηλής διαθεσιμότητας και αποδοτικότητας του οπλικού συστήματος των αεροσκαφών τύπου Mirage 2000-5 σε βάθος επταετίας, προβλέπεται η έγκριση τριών σχεδίων συμφωνιών FOS με τις τρεις κατασκευάστριες εταιρείες. Η συμφωνία με τις κατασκευάστριες εταιρίες για τα Mirage 2000 είναι ύψους 260.050.000 ευρώ.

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας