Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Συλλαλητήριο σήμερα για το ασφαλιστικό

 

Συλλαλητήριο πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στο Εργατικό  Κέντρο της Πάτρας. Τα σωματεία του εργατικού κέντρου καλούνται σε συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στην οδό Κολοκοτρώνη. Συμμετοχή στην αποψινή κινητοποίηση έχουν δηλώσει οτι θα έχουν οι αγρότες του Αιγίου αλλά και ο εμπορικός σύλλογος της Πάτρας

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας:

Η κυβέρνηση της ΝΔ προετοιμάζει νέο χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση, με βασικό στόχο την ενίσχυση της ιδιωτικοποίησης και της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της ασφάλισης και της υγείας.

Το νομοσχέδιο της ΝΔ συμπληρώνει τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους και χειροτερεύει ότι έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση.

Ο διαχρονικά ομολογημένος στόχος του ΣΕΒ, της μεγαλοεργοδοσίας, για ενίσχυση της ιδιωτικοποίησης, για απαλλαγή από την υποχρέωση της Κοινωνικής Ασφάλισης, υπηρετείτε σταθερά από όλες τις κυβερνήσεις. Κάθε κυβέρνηση συμπληρώνει την προηγούμενη, κάθε καινούργιος νόμος ενσωματώνει τους προηγούμενους και βήμα το βήμα εξασφαλίζονται οι συνθήκες για την κερδοφορία των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην υγεία, την πρόνοια, στα πακέτα ασφάλισης.

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, βλέπουν τον ιδρώτα τους, τα δικαιώματα και τις καταχτήσεις τους να μπαίνουν στον κόφτη της εκάστοτε κυβέρνησης. Χειρότερες συντάξεις και όρια ηλικίας, χειρότερες παροχές στην υγεία και πρόνοια, αυστηριοποίηση των προϋποθέσεων για συντάξεις αναπηρίας, καμιά ουσιαστική στήριξη στον άνεργο, καμιά στήριξη στη μητρότητα και τα παιδιά.

Ότι αφαιρείται από τους εργαζόμενους στον τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης μπαίνει στη βιτρίνα των ασφαλιστικών εταιριών ως ένα πολύ ακριβό εμπόρευμα, που για να το αποκτήσουν πρέπει να πληρώσουν ακόμη πιο ακριβά από όσο μέχρι σήμερα πλήρωναν.

Οι εργαζόμενοι, μετά από κάθε αντιασφαλιστική παρέμβαση, καλούνται να πληρώσουν περισσότερα για να κερδίσουν περισσότερα οι επιχειρηματίες!! Αυτή είναι η ουσία των αντιασφαλιστικών παρεμβάσεων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πρωτοτυπεί! Κάνει ακριβώς τα ίδια με τους προηγούμενους. Χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα, υπόσχεται «ότι θα δώσει δίκαιη λύση στο Ασφαλιστικό», όπως οι προηγούμενοι προωθεί όσα απαιτούν οι βιομήχανοι, οι μονοπωλιακοί όμιλοι, όσα έχουν σχεδιαστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους άλλους μηχανισμούς του κεφαλαίου.

Τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ και όλες οι προηγούμενες στέκονται εχθρικά στις διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος, στα αιτήματα του κλάδου μας.

Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Οι αντεργατικοί πρωταγωνιστές αλλάζουν, οι συνέπειες για τους εργαζόμενους μεγαλώνουν. Έχουμε πείρα που δεν πρέπει να μένει αναξιοποίητη. Έχουμε καθήκον να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, με τη γραμμή πάλης και το πλαίσιο αιτημάτων μας. Ο εφησυχασμός, η προσμονή ότι θα μας δώσουν λύση οι κυβερνήσεις, μας φέρνει μπροστά σε μεγαλύτερα προβλήματα και συνέπειες.

Διεκδικούμε με τον αγώνα μας:

 

             Να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο

             Καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης

             Κατάργηση όλων των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων

             Επαναφορά συντάξεων και ορίων ηλικίας

Διαβάστε επίσης