Η Γερμανία απέλασε δύο Ρώσους για τη δολοφονία Γεωργιανού στο Βερολίνο

Δύο Ρώσους οι οποίοι εργάζονταν στη ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο απέλασε η Γερμανία, αφότου ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ανέλαβαν την υπόθεση Γεωργιανού πολίτη, ο οποίος σκοτώθηκε σκοτώθηκε τον Αύγουστο στο Βερολίνο, και υποψιάζοντα τη συμμετοχή της Ρωσίας ή της Τσετσενίας.

Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, η αντίδραση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι οι ρωσικές αρχές δεν είχαν συνεργαστεί στις έρευνες για τη δολοφονία.

Το Κρεμλίνο από την πλευρά του αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση της ρωσικής κυβέρνησης με τον φόνο του Γεωργιανού. Η ανακοίνωση του Κρεμλίνου πραγματοποιήθηκε αφότου έγινε γνωστό ότι νομική πηγή δήλωσε ότι οι Γερμανοί εισαγγελείς υποψιάζονται την ανάμειξη των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Στις 23 Αυγούστου μέρα μεσημέρι σε πάρκο στο κέντρο του Βερολίνου ένας Γεωργιανός με καταγωγή από την Τσετσενία, ηλικίας 40 ετών, ο Ζελιμχάν Χανγκοσβίλι, σκοτώθηκε με τρεις σφαίρες από ένα όπλο με σιγαστήρα ενώ κατευθυνόταν προς τέμενος. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για πραγματική «εκτέλεση».

Ο Χανγκοσβίλι είχε στο παρελθόν πολεμήσει στο πλευρό αυτονομιστών στην Τσετσενία.

«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το συμβάν», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Πρόκειται για εικασίες χωρίς καμία βάση», πρόσθεσε ο Πεσκόφ, επισημαίνοντας ότι «το θέμα το μεγαλοποίησαν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης» και κάνοντας λόγο για απουσία «σοβαρών υποψιών».