Αίγιο: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία – ΦΩΤΟ

03/12/2019 | 20:22

Με τον πιο παραστατικό τρόπο, μέσω της δράσης «flash mob» (ξάφνιασμα πλήθους), μαθητές και εκπαιδευτικοί του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αιγίου κατέδειξαν το «μήνυμα» της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία: «Όλοι ίσοι! Όλοι διαφορετικοί».

Το δρώμενο που παρουσιάστηκε από το ΕΕΕΕΚ Αιγίου στην πλατεία Αγίας Λαύρας το πρωί της 3ης Δεκεμβρίου, παρακολούθησε ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Γιώργο Ρούσσο, υποδηλώνοντας πως η 3η Δεκέμβρη δεν είναι απλά μια ημέρα αφύπνισης συνείδησης, αλλά η στήριξη στους συμπολίτες με Αναπηρία αποτελεί στάση ζωής για τη δημοτική αρχή. Από τη συζήτηση με τον διευθυντή του ΕΕΕΕΚ κ. Μαρίνη, τους εκπαιδευτικούς και τους εκπαιδευόμενους, ο δήμαρχος εξέπεμψε τη ζεστασιά με την οποία ο δήμος περιβάλλει την προσπάθεια της ιδιαίτερης αυτής μαθητικής κοινότητας.

amea-ekdilosi_3-12-19_dimarhos.jpg

«Ελάχιστο χρέος μας να είμαστε εκεί! Συμπαραστάτες και αρωγοί σε κάθε προσπάθεια και δράση των πραγματικών μαχητών της ζωής. Ως δήμος οφείλουμε να συνδράμουμε με κάθε τρόπο, προκειμένου να υποστηριχθεί η ξεχωριστή μαθητική κοινότητα του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αιγίου, στο πλαίσιο στήριξης και επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν συμπολίτες μας με ιδιαιτερότητες» τονίζει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Καλογερόπουλος.

Οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αιγίου ξάφνιασαν το πλήθος με τον πιο ευχάριστο τρόπο, εμφανιζόμενοι ξαφνικά στην πλατεία της Αγίας Λαύρας με τους καθηγητές τους, το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό και το ειδικό βοηθητικό προσωπικό του σχολείου όπου χόρεψαν ανά ζευγάρια ένα βαλς, παρουσιάζοντας με αυτόν τον τρόπο ένα μουσικοκινητικό δρώμενο στους συμπολίτες, πραγματοποίησαν βιωματικές δράσεις όπου συμμετείχε και το πλήθος ζωγραφίζοντας με το στόμα …χωρίς χέρια, περπατώντας με κλειστά τα μάτια …χωρίς όραση και έστειλαν όλοι μαζί το μήνυμα της αναγκαιότητας υποστήριξης πολιτών με Αναπηρία.

Σημειώνεται ότι το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. (Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) Αιγίου, είναι ένα νεοϊδρυθέν σχολείο Ειδικής Αγωγής το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το σχολικό έτος 2016 – 2017. Στεγάζεται στο τέρμα της οδού Μητροπόλεως (συστεγάζεται με το Εσπερινό Γυμνάσιο και το Εσπερινό Λύκειο της πόλης του Αιγίου) και καλύπτει την υποχρεωτικότητα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μαθητών που έχουν ολοκληρώσει την Πρωτοβάθμια Γενική ή Ειδική Εκπαίδευση και έχουν σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες.

Κλειστή η Ιόνια Οδός από Άρτα μέχρι Αμφιλοχία μετά την κατολίσθηση και το ρήγμα 200 μέτρων – Θα αργήσει η αποκατάσταση του έργου

Πάτρα: Παρανάλωμα του πυρός δύο αυτοκίνητα-Πεπεισμένες οι Αρχές για εμπρησμό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Βρήκε νεκρό τον 30χρονο σύζυγό της – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Στη φυλακή ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας για το σκάνδαλο με τα 3 εκατομμύρια ευρώ με φόντο την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Πάτρα: Αναστάτωση από τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων – Όχημα “καβάλησε” τη νησίδα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα (ΦΩΤΟ)

Αχαΐα: Άφατη θλίψη για τον χαμό του Λευτέρη Σταυρόπουλου

Πάτρα: Τροχαίο με δίκυκλο στην εθνική οδό – Ένας τραυματίας-Φωτο & Βίντεο

Πάτρα: Το “μαγαζί” είχε από κοκαΐνη μέχρι χάπια έκσταση – Συνελήφθησαν δύο άτομα για εγκληματική οργάνωση – Έρευνες σε σπίτια της πόλης