Σπηλιόπουλος: Προτεραιότητα για τον ΟΣΕ ο σιδηρόδρομος της Πατρών - Πύργου

Το έργο της ανακατασκευής του σιδηροδρομικού άξονα Πάτρας - Πύργου αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του ΟΣΕ Κώστα Σπηλιόπουλου. Αυτό επισήμανε κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψής του στον Πύργο για να συναντηθεί και να ενημερώσει τα στελέχη της παράταξής του.

Αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στο σχέδιο αναβάθμισης της γραμμής για την οποία όμως την τελική απόφαση για την υλοποίηση του έργου θα λάβει ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής.

Το έργο θα έχει προϋπολογισμό 20 εκατ. ευρώ και θα είναι όπως είναι ήδη γνωστό θα είναι γραμμή κανονικού εύρους, για να “τρέχει” στις ράγες του ο Προαστιακός.

Ο κ. Σπηλιόπουλος αναφέρθηκε μιλώντας στους συνεργάτες του και για το Κατάκολο - Πύργος - Ολυμπία τη γραμμή που αναβαθμίζεται μέσω της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας και της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ). Έργο που προγραμματίστηκε απο την προηγούμενη περιφερειακή αρχή του Απόστολου Κατσιφάρα και προχώρησε αρκετά μέσα από τις ενέργειες του πρώην αντιπεριφερειάρχη Ηλείας και νυν δημάρχου Αρχ. Ολυμπίας Γιώργου Γεωργιόπουλου. Για το έργο τόνισε πως συζητήθηκε στο ΔΣ του ΟΣΕ και προχωρά άμεσα η διαδικασία της δημοπράτησης και εκτέλεσής του.

πηγή: ilialive.gr

Διαβάστε επίσης