Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας: Διανομή αντιγριπικών εμβολίων και εμβολιασμός προσωπικού υπηρεσιών υγείας υπό τον συντονισμό του

03/12/2019 | 16:36

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 – και νωρίτερα από προηγούμενες χρονιές – η διανομή των αντιγριπικών εμβολίων για τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας.

 Ο αντιγριπικός εμβολιασμός στοχεύει στην άμεση προστασία των επαγγελματιών υγείας, αποτελεί το σημαντικότερο μέσο για την πρόληψη των λοιμωδών νοσημάτων και συστήνεται παγκοσμίως από τους φορείς δημόσιας υγείας προκειμένου να επιτευχθεί και η προστασία ευάλωτων ασθενών μέσα σε χώρους υπηρεσιών υγείας.

Η διανομή 21.000 αντιγριπικών εμβολίων πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγεία   και φέτος ξεκίνησε στις 19 Νοεμβρίου. Να σημειωθεί ότι τα αντιγριπικά εμβόλια ήταν δωρεά των εταιρειών Βιανέξ, GlaxoSmithKline και Mylan προς τον ΕΟΔΥ.

Στην όλη διαδικασία συνεργάστηκαν άριστα οι δωρήτριες εταιρείες, το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, οι Υγειονομικές Περιφέρειες και οι διοικήσεις των νοσοκομείων και κέντρων υγείας, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας

Πάτρα: Έφοδος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε σπίτι γνωστού συνταξιούχου γιατρού – Βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας

Πάτρα: Σοκάρουν τα ευρήματα στο σπίτι του γνωστού γιατρού – Πλήθος φωτογραφιών και βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων ακόμα και τα εγγόνια του!

Πάτρα: Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε ομάδα νεαρών πριν γεμίσουν την πόλη με ναρκωτικά – Τι λέει η Αστυνομία (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Απολογείται ο γυναικολόγος που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία – Τι ισχυρίζεται – Άννα Μαστοράκου: Αποτροπιασμός-ΦΩΤΟ

Μαστοράκου για σύλληψη Πατρινού μαιευτήρα: “Αποτροπιασμός σύσσωμης της ιατρικής κοινότητας της περιοχής μας”

Πάτρα: 25χρονος φοιτητής έκοψε τις φλέβες του στην Εστία του Πανεπιστημίου

Δικαστήρια Πάτρας: Το μεσημέρι της Δευτέρας απολογείται ο μαιευτήρας που κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων – Τι λέει στο tempo24 ο δικηγόρος του

Πάτρα: Τη Δευτέρα στον ανακριτή ο πασίγνωστος μαιευτήρας για την πορνογραφία ανηλίκων – Τα ευρήματα της φρίκης!