Μεσολόγγι: Με αμείωτο ενδιαφέρον η δίκη για την υπόθεση θανάτου του Νίκου Μέντζου

 

Ξεκίνησε χθες, Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, όπως είχε προ μηνός γράψει η «Σ» στο Μικτό Ορκωτό Μεσολογγίου, η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης δολοφονίας του 46χρονου δάσκαλου Νίκου Μέντζου, που βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του, σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας τον Απρίλιο του 2011 στη θέση Ρουπακιά, κοντά στην Καμαρούλα Αγρινίου.

Η υπόθεση λοιπόν που συγκλόνισε το πανελλήνιο, εξελίσσεται πλέον στις δικαστικές αίθουσες, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε βάρος γυναίκας.

Ειδικότερα, έχει απαγγελθεί κατηγορία για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, μετά από παραπεμπτικό σε δίκη βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Το δικαστήριο ξεκίνησε με την εξέταση του αδελφού του θύματος, ενώ το κλίμα μέσα στη δικαστική αίθουσα ήταν ιδιαίτερα βαρύ. Ο αδερφός του δασκάλου είπε πως η κατηγορούμενη δεν σκότωσε απλά το θύμα, αλλά το έψησε ζωντανό καθώς ήταν απόλυτα ικανή να το κάνει.

Εν συνεχεία εξετάστηκε και η αδερφή του Νίκου Μέντζου που όπως και ο αδελφός της περιέγραψε τον άτυχο 46χρονο ως έναν χαρούμενο, κοινωνικό και δοτικό άνθρωπο, που ήθελε να βλέπει όλους τους αγαπημένους του καλά.

Η πλευρά της πατρικής οικογένειας του θύματος, βάσει και των καταθέσεων των δύο αδελφιών, θέλει να αποδείξει ότι η κατηγορούμενη με την βοήθεια ενός ακόμη ατόμου, που δεν έχει κατονομαστεί, ήταν αυτοί που σκότωσαν με τον άγριο αυτό τρόπο τον δάσκαλο.

Μάλιστα ισχυρίστηκαν ότι υπήρξαν μάρτυρες που είδαν την γυναίκα στο σημείο μαζί με κάποιον άνδρα να παρακολουθούν ατάραχοι το φλεγόμενο όχημα, χωρίς να κάνουν καμία κίνηση, αλλά όταν ήρθε η πυροσβεστική η κατηγορούμενη επιδόθηκε σε κλάματα και κραυγές.

Οι συγγενείς του θύματος δεν μιλούν για ένα απλό αλλά για ένα ειδεχθές έγκλημα, κατά το οποίο οι δράστες έδεσαν τον δάσκαλο στο κάθισμα του αυτοκινήτου και τον «έψησαν» ζωντανό, όπως είπαν τα αδέλφια.

Συνολικά οι μάρτυρες που θα εξεταστούν είναι 35 και από τις δυο πλευρές, ενώ η δίκη διεκόπη λόγω παρέλευσης του ωραρίου και θα συνεχιστεί την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου.

Αρχικά ο θάνατός του είχε χαρακτηριστεί αυτοκτονία. Ωστόσο μετά από επιμονή των συγγενών και των αδελφιών του, έγινε εκταφή και ακτινογράφηση της σορού, κατά την οποία βρέθηκαν τμήματα από σύρμα τα οποία ήταν μπλεγμένα με τους ιστούς και τα οστά του. Δεν βρέθηκαν ποτέ το κεφάλι και τα δόντια του, τα οποία είναι πυκνά οστά άρα και δύσκολο να εξαφανιστούν.

Η πατρική οικογένεια του Νίκου Μέντζου, βρίσκεται εν αναμονή των δικαστικών εξελίξεων περιμένοντας με αγωνία τις τελικές αποφάσεις, και βέβαια περιμένοντας την δικαίωση.

Όπως ευκόλως γίνεται αντιληπτό, η υπόθεση συνεχίζει να παραμένει θρίλερ και οι εξελίξεις αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον!

 

 

Πηγη: sinidisi.gr 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ