Μπλόκο στους δημοσιογράφους του BBG από τους υπευθύνους της καμπάνιας Τραμπ

«Εμπάργκο» στους δημοσιογράφους του πρακτορείου Bloomberg ετοιμάζει το επιτελείο που έχει αναλάβει την καμπάνια επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική προεδρία. Όπως ανακοινώθηκε το γραφείο δεν πρόκειται να εκδώσει διαπιστευτήρια στους δημοσιογράφους του Bloomberg, που ανήκει στον μεγιστάνα Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο οποίος έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να κατέβει υποψήφιος στις εκλογές.

«Από τη στιγμή που έδειξαν ανοικτά την προκατάληψή τους, η καμπάνια Τραμπ δεν θα παραχωρήσει πλέον διαπιστευτήρια σε εκπροσώπους του Bloomberg News για προεκλογικές ομιλίες ή άλλες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της εκστρατείας», διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του ο manager της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ, Μπραντ Πασκάλ. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν ο Λευκός Οίκος θα αλλάξει τον τρόπο μεταχείρισης των δημοσιογράφων του Bloomberg. 

Tα διαπιστευτήρια επιτρέπουν στους δημοσιογράφους να έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε προεκλογικές ομιλίες και άλλα events στο πλαίσιο των εκλογών του Νοεμβρίου 2020. «Θα εξετάζουμε κατά περίπτωση εάν θα συνεργασθούμε με μεμονωμένους ρεπόρτερ ή θα απαντήσουμε σε ερωτήματα από το Bloomberg News», πρόσθεσε ο κ. Πασκάλ. 

Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ, πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και μεγιστάνας των media -ιδιοκτήτης του ομώνυμου ειδησεογραφικού οργανισμού- ανακοίνωσε στις 24 Νοεμβρίο ότι θα επιδιώξει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος. Παράλληλα, δαπανά 100 εκατ. δολάρια από τα δικά του χρήματα σε ψηφιακές διαφημίσεις που έχουν τον Τραμπ στο στόχαστρο.