Πάτρα: Μουσική για 2 κιθάρες με τους Ανδρόνικο Καραμπέρη και Χρήστο Τσαρούχη

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 στις 8μ.μ., διοργανώνεται από τη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών συναυλία με έργα για 2 κιθάρες, αλλά και solo, με τους Ανδρόνικο Καραμπέρη και Χρήστο Τσαρούχη, στην Αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου. Οι δύο κιθαρίστες θα ερμηνεύσουν έργα των S. Assad, J.L.Merlin, C. Domeniconi, E. Granados, H.Villa-Lobos και M. DeFalla.

Ο Ανδρόνικος Καραμπέρης και ο Χρήστος Τσαρούχης σπούδασαν μουσική με καθηγητές τον Παναγιώτη Κυδωνιάτη στο Ωδείο Φ.Νάκας στην Πάτρα και εν συνεχεία την Λίζα Ζώη στο Ωδείο “Athenaeum” στην Αθήνα. Ολοκλήρωσαν τις μουσικές τους σπουδές στην κλασική κιθάρα λαμβάνοντας και οι δύο, τόσο στις πτυχιακές όσο και στις διπλωματικές τους εξετάσεις, βαθμό “Άριστα παμψηφεί”. Παράλληλα εμπλούτισαν τις μουσικές τους γνώσεις παρακολουθώντας πλήθος σεμιναρίων και masterclasses με Έλληνες και ξένους κιθαριστές (R.Dyens, D.Russell, M.Dylla, J.Mills, S.Vlaskalic, J.Willard, Ε.Ασημακόπουλος, Λ.Ζώη). Έχουν δώσει και οι δύο ρεσιτάλ για σόλο κιθάρα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδαςκαι έχουν συμμετάσχει σε πολυποίκιλες συναυλίες μουσικής δωματίου ως ντουέτο με φλάουτο, με βιολί, με κιθάρα, με ακορντεόν, με φωνή κλπ. Έχουν συμπράξει ως σολίστ με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων και με την Αθηναϊκή Μαντολινάτα Νικ.Λάβδας.

Ο Ανδρόνικος Καραμπέρης σαν μέλος της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων“Θ.Τσιπινάκης”, έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και παραστάσεις σε Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Ηρώδειο κλπ.) και εξωτερικό (Κωνσταντινούπολη, Κύπρος). Σε συνεργασία με το “AthenaeumGuitarTrio” συμμετείχε στην ηχογράφηση του CD με τίτλο “AufsParadies” του σύγχρονου Ισπανού συνθέτη AgustinCastilla-Avila που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2016, ενώ τον Ιανουάριο του 2017 παρουσίασε σε πρώτη εκτέλεση το έργο “Τρίπτυχο” για σόλο κιθάρα του πατρινού συνθέτη ΤίμουΓεννάτου το οποίο ο συνθέτης του έχει αφιερώσει.

Ο Χρήστος Τσαρούχης, εκτός από τις σόλο εμφανίσεις του σε Φεστιβάλ και Κύκλους Συναυλιών, έχει ηχογραφήσει για ραδιοφωνικές εκπομπές σειρά κομματιών για κιθάρα και  φωνή, σε συνεργασία με τη σοπράνο Μαριάννα Μεσσαλά. Από το 2012 δουλεύουν μαζί ως ντουέτο πάνω σε ένα απαιτητικό ρεπερτόριο τόσο τεχνικά όσο και ερμηνευτικά δίνοντας έκτοτε συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, σε Φεστιβάλ και Κύκλους Συναυλιών (Φεστιβάλ κιθάρας Ε.Ασημακόπουλου - Λ.Ζώη, Φεστιβάλ κιθάρας Λουτρακίου, “Μουσικός Μάϊος” Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών κ.λπ.) αποσπώντας στις μέχρι τώραεμφανίσεις τους τα ευμενέστερα σχόλια τόσο του κοινού όσο και των ειδικών.Απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Πατρών, του τμήματος Γεωλογίας και Οικονομικού τμήματος αντίστοιχα, είναι και οι δύο καθηγητές κλασικής κιθάρας στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο. Για περισσότερες πληροφορίες στο Γραφείο της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών ή στο www.fe-odeiopatron.gr ή Fb.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ