Πάτρα: Από σήμερα «Who I Was, What I’ve Become» Vol. 2

Στο Λιθογραφείον

Από εκείνη τη στιγμή που συνειδητοποιούμε την αυτοτέλεια του εαυτού μας, που καταλαβαίνουμε ότι το είδωλο στο καθρέπτη δεν μπορεί να έχει άλλο ανάφορο πέραν της μοναδικότητας της ύπαρξής μας. Τότε είναι που γεννάται το ερώτημα το οποίο μέλλει να μας ακολουθεί στην υπόλοιπη ζωή μας: «ποιος είμαι εγώ;» . Ένα ερώτημα που με το πέρασμα του χρόνου εμπλουτίζεται με ποικιλία ατομικών και συλλογικών βιωμάτων, που το καθιστούν περίπλοκο και απροσπέλαστο απέναντι στον ίδιο τον δημιουργό του, ταυτόχρονα όμως σαγηνευτικό και εμμονικό. Με αυτό το τρόπο γίνεται μέρος της απάντησης που αναζητά και κατ’ επέκταση του ίδιου του Εαυτού.

Σκοπός του event είναι να διερευνήσει τους τρόπους με τους οποίους κατασκευάζεται η ατομική και η συλλογική ταυτότητα, στοχεύοντας ως εκ τούτου στην ανάδειξη εννοιών όπως ο αλληλοσεβασμός και η αποδοχή  και του ρόλου που διαδραματίζουν αυτές στη διάπλαση του ανθρώπου ως κοινωνικό και ιστορικό ον.

Θέατρο ‘Λιθογραφείον’, Μαιζώνος 172Β, Πάτρα

5 Δεκεμβρίου έως 12 Δεκεμβρίου 2019

Εγκαίνια Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου

Στα πλαίσια του event θα λάβει χώρα έκθεση με τους εξής καλλιτέχνες:

Photographers

James Wrigley, Tom Woodroffe, Alma Rosaz, Georges Salameh, Άννα Παπανικολάου, Χρήστος Σωτηρόπουλος, The Provinces (platform)

 

Mixed Visual Media Artists

Alessandro Ripane, Camila Dunster, Cristian Toro,Dimitris Zach & G.L, Fernando Barrios Benavides, Isabel Reitemeyer, Jonathan Sirit, Lola Dupre, Mateo Pizarro, Nicola Alessandrini, Twee Muizen, Vorja Sanchez, Yvonne Mcclement

 

 

Παράλληλες Δράσεις

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου

Workshop φωτογραφίας studio από την φωτογράφο Άννα Παπανικολάου

Ώρα: 20.00

 

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου

Ομιλία με τίτλο  «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ή  Ο ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ PUNCTUΜ» από τον καθηγητή Ψυχολογίας Φώτη Καγγελάρη,

Ώρα: 19.00

 

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου

Workshop μεταξοτυπίας από το SoulTraits Studio

Ώρα: 19.30

 

Μια ιδέα του Χρήστου Σωτηρόπουλου

 

Συνδιοργάνωση-επιμέλεια: Βαγγέλης Αγγελόπουλος, Άννα Παπανικολάου,

Γεωργία Ελένη Τιγκινάγκα

 

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις του event είναι δωρεάν. Σύντομα θα ανακοινωθούν και νέα events στο Facebook Page.