Τρόμος στη Γέφυρα του Λονδίνου

 

Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία της Βρετανίας ύστερα από πληροφορίες για επίθεση με μαχαίρι κοντά στη Γέφυρα του Λονδίνου. Το σημείο έχει αποκλειστεί όσο οι Αρχές διενεργούν έρευνες για το περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της DailyMail, ένοπλες αστυνομικές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα που κράδαινε μαχαίρι. Το Reuters αναφέρει πως πηγή της αστυνομίας δήλωσε ότι κάποιος μαχαιρώθηκε στην περιοχή και η αστυνομία πυροβόλησε τον δράστη.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία επιβεβαίωσε πως υπήρξε επίθεση με μαχαίρι, ενώ αναφέρει πως προχώρησε σε μία σύλληψη και κάνει λόγο για τραυματίες χωρίς να διευκρινίζει τον ακριβή αριθμό. Σύμφωνα με βρετανικά Μέσα, πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στο περιστατικό.

Σύμφωνα με το BBC, υπήρξαν δύο πυροβολισμοί. Φωτογραφία στο Twitter δείχνει ένα φορτηγό σταθμευμένο στη Γέφυρα του Λονδίνου.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε: «Ενημερώνομαι διαρκώς για το συμβάν στη Γέφυρα του Λονδίνου και θέλω να ευχαριστήσω την αστυνομία και όλες τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την άμεση ανταπόκρισή τους».

Μάρτυρας ανέφερε ότι άκουσε περίπου πέντε ή έξι πυροβολισμούς στη Γέφυρα του Λονδίνου και «όλοι έτρεχαν φωνάζοντας για έναν άνδρα με μαχαίρι».

Άλλη μαρτυρία αναφέρει: «Το λεωφορείο ξαφνικά σταμάτησε και υπήρξε αναταραχή και κοίταξα έξω από το παράθυρο και είδα τους τρεις αστυνομικούς να πηγαίνουν σε έναν άνδρα».

«Φάνηκε ότι υπήρχε κάτι στο χέρι του, δεν είμαι 100% σίγουρη, αλλά ένας από τους αστυνομικούς τον πυροβόλησε».

«Μόλις πριν από λίγα λεπτά περπατούσα στη Γέφυρα του Λονδίνου και είδα μια συμπλοκή στην άλλη πλευρά της γέφυρας, με αρκετούς άνδρες να επιτίθενται σε έναν άνθρωπο.Οι δυνάμεις της αστυνομίας έφτασαν γρήγορα και πυροβόλησαν μερικές φορές έναν άνδρα», αναφέρει περαστικός.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ