Στήθηκαν τα κόκκινα κουτιά των ΕΛΤΑ για τα γράμματα προς τον Άη Βασίλη

 

Τα γιορτινά κόκκινα γραμματοκιβώτια των ΕΛΤΑ βρίσκονται ήδη στη θέση τους, έξω από τα κεντρικά καταστήματα σε όλη τη χώρα και περιμένουν τα γράμματα μικρών και μεγάλων στον Άγιο Βασίλη.

Όλα αυτά τα γράμματα συγκεντρώνονται στον Τομέα Δημοσίων Σχέσεων των Ελληνικών Ταχυδρομείων που τις μέρες αυτές, μετατρέπεται σε ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη και στη συνέχεια, με τη βοήθεια του δικτύου όλης τη χώρας, αποστέλλονται οι απαντήσεις, σε όσα από αυτά, αναγράφονται στον φάκελο τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα.

Πέρυσι, τα ΕΛΤΑ παρέλαβαν περίπου 150.000 γράμματα με παραλήπτη τον Άγιο Βασίλη, 30.000 περισσότερα απο την προηγούμενη χρονια και όσα από αυτά είχαν πλήρη στοιχεία αποστολέα, έλαβαν απαντητική κάρτα.

Στη φετινή απαντητική κάρτα των ΕΛΤΑ, το κείμενο υπογράφει ο βραβευμένος συγγραφέας Στέφανος Δάνδολος ενώ η εικονογράφηση έγινε από την Ανθούλα Λύγκα, γραφίστρια της Δ/νσης Φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ.

Παράλληλα τα ΕΛΤΑ κυκλοφόρησαν και αναμνηστική σειρά χριστουγεννιάτικων γραμματοσήμων.

Ο Μονόκερως, το Φλαμίνγκο, το Λάμα και ο Βραδύποδας, πρωταγωνιστούν στα τέσσερα γραμματόσημα και μεταφέρουν τη μαγεία των Χριστουγέννων σε όλους.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ