Σπιράλ: «Ας συνηθίσετε την πατρινο-κεντρική μας προσέγγιση»

Ανακοίνωση προς Δημοτική Αρχή και Λαϊκή Συσπείρωση

Διάχυτος εκνευρισμός και εμφανής ενόχληση διακατέχει τον Δήμαρχο Πατρέων και τα μέλη της Δημοτικής Αρχής κάθε φορά που το σπιράλ διατυπώνει με σαφήνεια τις υπέρ της Πάτρας θέσεις του. Εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, η Λαϊκή Συσπείρωση δεν μπορεί να κρύψει πως ενοχλείται σφόδρα, καταλήγοντας άλλοτε σε σπασμωδικές αντιδράσεις και άλλοτε σε «πολεμικές» ανακοινώσεις.

Η αμηχανία είναι μάλιστα έκδηλη και οι εκφράσεις απρόκλητα επιθετικές, είτε το σπιράλ διαφωνεί με τις απόψεις της Δημοτικής Αρχής, είτε ακόμα και αν συμφωνεί μ’ αυτές. Ο λόγος απόλυτα εξηγήσιμος: Η προμετωπίδα όλων των τοποθετήσεων του σπιράλ είναι η ρήση «ιδεολογία μας είναι η Πάτρα», αλλά ο κ. Πελετίδης και οι συν αυτώ αδυνατούν να αντιμετωπίσουν αυτή τη νέα αυτοδιοικητική αντίληψη με τα στερεότυπα ιδεολογικά επιχειρήματα που συνηθίζουν να επιστρατεύουν. Και καταλήγουν στις ύβρεις.

Στο θέμα του τρένου, στη διατύπωση λύσης για το πρόβλημα των απορριμμάτων, στην ανακοίνωση για τον «ανεπιθύμητο» πρέσβη, ακόμα και στις εκλογές για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων, η Δημοτική Αρχή δυσφόρησε που το σπιράλ είχε άποψη, τεκμηριωμένη, εκπεφρασμένη, πατρινο-κεντρική. Και ο εκνευρισμός είναι κακός σύμβουλος για μία παράταξη που εκλέχτηκε για να λύνει τα ζητήματα των δημοτών και όχι για να επιτίθεται σκαιά στις άλλες παρατάξεις του συμβουλίου.

Είναι σαφές πως η ξεκάθαρη πολιτική οντότητα του σπιράλ, η τεκμηριωμένη άρθρωση λόγου στο Δημοτικό Συμβούλιο, η παρουσία ανθρώπων της παράταξης σε όλο το δημοτικό γίγνεσθαι καθώς και το διαρκές άνοιγμα στην κοινωνία της λογικής «προτεραιότητα η Πάτρα», ενοχλούν. Μία συμβουλή μπορούμε μόνο να δώσουμε: «Ας τα συνηθίσουν».

 

Διαβάστε επίσης