Συνάντηση Μητσοτάκη με τους άριστους Πατρινούς μαθητές της Ρομποτικής

Στην εκδήλωση βράβευσης στο Υπ. Εσωτερικών

Τις ελληνικές ομάδες που έλαβαν μέρος και απέσπασαν σπουδαία διάκριση στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που πραγματοποιήθηκε στο Győr της Ουγγαρίας, συνεχάρη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε εκδήλωση βράβευσής τους στο υπουργείο Εσωτερικών.

Με θέμα τις «Εξυπνες Πόλεις», οι Ελληνες μαθητές συναγωνίστηκαν στη δημιουργία και στον προγραμματισμό ρομποτικών κατασκευών στους τομείς των αστικών μεταφορών, της ύδρευσης και της διαχείρισης αποβλήτων, του φωτισμού και της θέρμανσης κτηρίων.

Κατάφεραν να κερδίσουν τα περισσότερα μετάλλια - μαζί με τη ρωσική αποστολή - ανάμεσα σε 423 ομάδες από 73 χώρες, σε ρομποτικές κατασκευές που μπορούν να συμβάλλουν στη δόμηση των πόλεων του μέλλοντος.

Οι 21 μαθητές που βραβεύτηκαν φοιτούν στη Ράλλειο Σχολή Πειραιά, στο Πειραματικό Σχολείο της Πάτρας, στην Εκπαιδευτική Αναγέννηση, στο Αρσάκειο, στο 4ο Δημοτικό και 4ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής, στο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πάτρας και στο Γενικό Λύκειο Καστριτσίου Αχαΐας.

Οπως είπε ο Πρωθυπουργός, πιστεύει πολύ στην εκπαιδευτική ρομποτική και θα στηρίξει την πρωτοβουλία του υπουργείου «τέτοιου είδους θεματικές δραστηριότητες να ενταχθούν με πιο ενεργό και πιο συστηματικό τρόπο στα προγράμματα των σχολείων μας... Μάθατε να σκέφτεστε ''έξω από το κουτί" και να βρίσκετε μη συμβατικές λύσεις σε συμβατικά προβλήματα. Αυτές, λοιπόν, οι δεξιότητες θα σας είναι χρήσιμες ό,τι και αν επιλέξετε τελικά να κάνετε στη ζωή σας».
 

Διαβάστε επίσης