Καιρός: Βροχές στα δυτικά την Πέμπτη, πέφτει η θερμοκρασία την Κυριακή

Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο

Βελτιώνεται ο καιρός σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα, και όλα δείχνουν ότι τα έντονα φαινόμενα θα αποτελέσουν για αρκετές ημέρες παρελθόν.

Αύριο Πέμπτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κατά διαστήματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στα δυτικά και από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά μετά το μεσημέρι.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από τις βραδινές ώρες τοπικές βροχές στη Μακεδονία. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα ανατολικά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ο καιρός τις επόμενες μέρες

Παρασκευή 29-11-2019

Στη δυτική Ελλάδα, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά.

Σάββατο 30-11-2019

Αρχικά στα δυτικά, βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και από το βράδυ στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και το βράδυ στα βορειοανατολικά, βαθμιαία όμως στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 4 με 5 και τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή 1-12-2019

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Αιγαίο 5 και τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Στα δυτικά από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους μέχρι 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Ο καιρός την ερχόμενη βδομάδα

Δευτέρα 2-12-2019

Γενικά αίθριος. Στα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και το απόγευμα στο Ιόνιο πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι μέχρι 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη 3-12-2019

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με τοπικές βροχές στα δυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Διαβάστε επίσης