Χάος στο ΠΠΝΠ μετά την αναβολή δεκάδων χειρουργείων - Συνεχίζουν την κινητοποίηση οι αναισθησιολόγοι

Ξαναμπαίνουν στις λίστες αναμονής όσοι επρόκειτο να χειρουργηθούν

 

Δεκάδες προγραμματισμένα χειρουργεία αναβλήθηκαν στο νοσοκομείο του Ρίου, πρώτη ημέρα της κινητοποίησης των αναισθησιολόγων, που ζητούν στελέχωση του τμήματος, ενώ αναμένεται συνέχιση της αποχής από τα χειουργεία και την Τετάρτη!

Αποτέλεσμα θα είναι ασθενείς που αναμένουν ακόμη και μήνες για να χειρουργηθούν να μπουν και πάλι σε λίστα αναμονής , με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το γεγονός έχει προκαλέσει εντάσεις, καθώς η παράταξη της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών , που πρόσκειται στη ΝΔ διαφωνεί με την κινητοποίηση, που στηρίζει από την πλευρά της η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΙΝΑ.

Στο μεταξύ σε αδιέξοδο οδηγήθηκε η συνάντηση με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, δεδομένου ότι οι αναισθησιολόγοι του ΠΠΝΠ θεωρούν πως δεν έχει προωθηθεί καμιά προηγούμενη δέσμευση, υποστηρίζοντας πως το τμήμα δεν λειτουργεί όπως επιβάλλεται.

Να σημειωθεί ότι μόνο τα έκτακτα χειρουργεία πραγματοποιούνται στο νοσηλευτήριο από τη Δευτέρα. Μόνο την πρώτη ημέρα αναβλήθηκαν 20 χειρουργεία!

Αδιέξοδο  

Μετά από την έκτακτη συνάντηση των αναισθησιολόγων και του Δ.Σ της Ε.Ι.Ν.Α με τον Διοικητή και Υποδιοικητη της 6ης ΥΠΕ οι γιατροί του αναισθησιολογικού τμήματος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών ανακοίνωσαν ότι συνεχίζουν τις καθημερινές στάσεις εργασίας στο Αναισθησιολογικό του Νοσοκομείου, απέχοντας από τα χειρουργεία.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωσή τους :"παρά την προφορική τους διαβεβαίωση -όπως και πριν έναν ακριβώς μήνα σε αντίστοιχη συνάντηση με την Ε.Ι.Ν.Α- δεν έχει επιταχυνθεί σε πρακτικό επίπεδο καμιά διαδικασία για την πρόσληψη των τεσσάρων επικουρικών γιατρών των οποίων είτε έχει ήδη λήξει η σύμβαση είτε πρόκειται να λήξει τέλη Νοεμβρίου.

Το Αναισθησιολογικό τμήμα για να λειτουργήσει με ασφάλεια απαιτείται η απασχόληση 20 αναισθησιολόγων . Αυτή τη στιγμή οι υπηρετούντες είναι μόλις 12  και εγείρονται σοβαρά ζητήματα διασάλευσης της λειτουργίας του τμήματος και κατ’ επέκταση των χειρουργείων συνολικά.

Απευθυνόμαστε σε εσάς, που παρά την προσωρινή σας ταλαιπωρία, θέλουμε να ενημερώσουμε ότι αυτή μας η κινητοποίηση στοχεύει πρωτίστως στην διασφάλιση ποιοτικών και επαρκών υπηρεσιών Δωρεάν Δημόσιας Υγείας. Σ’ αυτόν τον δύσκολο αγώνα σας θέλουμε συμπαραστάτες" καταλήγει η ανακοίνωση που υπογράφεται από τους γιατρούς του Αναισθησιολογικού Τμήματος ΠΓΝΠ και το ΔΣ της ΕΙΝΑ.

 

Διαφωνίες

Η παράταξη της ΔΗΚΙ - ΑΚΙ της ΕΙΝΑ, η οποία από την αρχή είχε διαφωνήσει με τις κινητοποιήσεις χθες επανήλθε με την παρακάτω ανακοίνωση:
«H παράταξή μας, από την αρχή που προέκυψε το θέμα στο Αναισθησιολογικό τμήμα του ΠΓΝΠ λόγω της υποστελέχωσης από τη λήξη της θητείας των επικουρικών ιατρών, είχε διαφωνήσει με την απόφαση της πλειοψηφίας της ΕΙΝΑ να υιοθετήσει τις καθημερινές στάσεις εργασίας μετά τη δέσμευση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ για δρομολόγηση επίλυσης του προβλήματος. Η παραπάνω δέσμευση επαναβεβαιώθηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην 6η ΥΠΕ μετά από πρωτοβουλία του διοικητή κ. Καρβέλη και στην οποία συμμετείχαν μέλη του ΔΣ της ΕΙΝΑ και συνάδελφοι αναισθησιολόγοι. Συγκεκριμένα, μας ανακοινώθηκε ότι οι:

4 θέσεις των επικουρικών ιατρών θα επαναπροκηρυχθούν άμεσα και η πλήρωση τους από τους ενδιαφερόμενους θα είναι ταχεία.
Οι κρίσεις 2 θέσεων επιμελητών Β που εκκρεμούν με ευθύνη της προηγούμενης διοίκησης επισπεύδονται.
Αναμένεται να προκηρυχθεί μια θέση επιμελητή Β που περιλαμβάνεται στην προκήρυξη που είχε ανασταλεί λόγω εκλογών και θα προχωρήσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα μετά από σχετικές διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Υγείας.
Η λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής κλινικής δεν θα επιβαρύνει το Αναισθησιολογικό τμήμα αφού θα προκηρυχθούν θέσεις για τον ειδικό αυτό σκοπό.
Ο,τι προβλήματα έχουν ανακύψει σε εξοπλισμό θα διευθετηθούν».

 

Διαβάστε επίσης