ΠΠΝΠ: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αναισθησιολόγοι απέχοντας από τα χειρουργεία-Τί ανακοίνωσαν μετά τις συναντήσεις τους στην 6η ΥΠΕ

 

Μετά από την σημερινή έκτακτη συνάντηση των αναισθησιολόγων και του Δ.Σ της Ε.Ι.Ν.Α με τον Διοικητή και Υποδιοικητη της 6ης ΥΠΕ οι γιατροί του αναισθησιολογικού τμήματος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών ανακοίνωσαν ότι συνεχίζουν τις καθημερινές στάσεις εργασίας στο Αναισθησιολογικό του Νοσοκομείου, απέχοντας από τα χειρουργεία.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωσή τους :"παρά την προφορική τους διαβεβαίωση -όπως και πριν έναν ακριβώς μήνα σε αντίστοιχη συνάντηση με την Ε.Ι.Ν.Α- δεν έχει επιταχυνθεί σε πρακτικό επίπεδο καμιά διαδικασία για την πρόσληψη των τεσσάρων επικουρικών γιατρών των οποίων είτε έχει ήδη λήξει η σύμβαση είτε πρόκειται να λήξει τέλη Νοεμβρίου.

Το Αναισθησιολογικό τμήμα για να λειτουργήσει με ασφάλεια απαιτείται η απασχόληση 20 αναισθησιολόγων . Αυτή τη στιγμή οι υπηρετούντες είναι μόλις 12  και εγείρονται σοβαρά ζητήματα διασάλευσης της λειτουργίας του τμήματος και κατ’ επέκταση των χειρουργείων συνολικά.

Απευθυνόμαστε σε εσάς, που παρά την προσωρινή σας ταλαιπωρία, θέλουμε να ενημερώσουμε ότι αυτή μας η κινητοποίηση στοχεύει πρωτίστως στην διασφάλιση ποιοτικών και επαρκών υπηρεσιών Δωρεάν Δημόσιας Υγείας. Σ’ αυτόν τον δύσκολο αγώνα σας θέλουμε συμπαραστάτες" καταλήγει η ανακοίνωση που υπογράφεται από τους γιατρούς του Αναισθησιολογικού Τμήματος ΠΓΝΠ και το ΔΣ της ΕΙΝΑ

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ