Πάτρα: Το "σπιράλ" πραγματοποίησε με επιτυχία το ιδρυτικό συνέδριό του ΦΩΤΟ

 

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση για τους διοργανωτές του έκλεισε, το βράδυ της Κυριακής, στην «Αγορά Αργύρη», το Ιδρυτικό Συνέδριο της δημοτικής παράταξης σπιράλ. Με εγκεκριμένο Καταστατικό, αθρόες εγγραφές νέων μελών και ορισμό ημερομηνίας και διαδικασίας για την εκλογή των Οργάνων του, το σπιράλ συνεχίζει την πορεία του -εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου- με ενθουσιασμό και αισιοδοξία.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της Κυριακής το Συνέδριο επισκέφτηκε πλήθος κόσμου, στελέχη της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων και κοινωνικών ομάδων, οικογένειες με παιδιά. Στον υπαίθριο χώρο της «Αγοράς Αργύρη» οι μικροί επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να παίξουν κάποια ειδικά σχεδιασμένα παιχνίδια που αφορούσαν την Πάτρα, ενώ η Γραμματεία εξυπηρετούσε διαρκώς τους συνέδρους, διέθετε υλικό και πληροφορίες για το σπιράλ και υποδεχόταν τις αιτήσεις εγγραφής των νέων μελών.

Κατά την πρωινή συνεδρία τοποθετήθηκε ο επικεφαλής του σπιράλ, Πέτρος Ψωμάς, παρουσιάστηκε το Καταστατικό και μίλησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Θάνος Δούρος και Χαράλαμπος Στανίτσας και άλλα ιδρυτικά και νέα μέλη της παράταξης. Είχαν προηγηθεί χαιρετισμοί από τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο, τους Δημάρχους Πατρέων Κώστα Πελετίδη, Δυτικής Αχαΐας Σπύρο Μυλωνά και Ερυμάνθου Θεόδωρο Μπαρή, τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Καράβολα και τους επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Πατρέων Γρηγόρη Αλεξόπουλο, Νίκο Νικολόπουλο, Γιώργο Ρώρο, Αλέκο Χρυσανθακόπουλο. Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε εκπρόσωπος του Νίκου Τζανάκου και απέστειλαν ο Θόδωρος Ντρίνιας, ο Χρήστος Πατούχας και ο Ευάγγελος Φλωράτος.

Στην απογευματινή συνεδρία παρουσιάστηκαν οι θέσεις του σπιράλ από τις 12 θεματικές Επιτροπές Εργασίες (Αθλητισμός, Διοίκηση-Οικονομία, Κοινωνία, Παιδεία Περιβάλλον, Πολιτισμός, Τεχνολογία, Τουρισμός-Ευρώπη, Υγεία, Υποδομές) και ακολούθησαν νέες τοποθετήσεις μελών της παράταξης. Ακολούθως εκλέχτηκε εφορευτική επιτροπή και αποφασίστηκε οι εκλογές για την Πολιτική Γραμματεία της διετίας 2020-2021 να διεξαχθούν το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου.

Το Συνέδριο έκλεισε ο Πέτρος Ψωμάς καλωσορίζοντας τα νέα μέλη, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για το Συνέδριο και την αισιοδοξία του για τη μελλοντική πορεία του σπιράλ.

Διαβάστε επίσης