"Πνίγηκε" ο Πύργος από δυνατή νεροποντή - Πάνω από 200 κλήσεις στην Πυροσβεστική! Πλημμύρισαν δρόμοι και καλλιέργειες - Το tempo24 στις πληγείσες περιοχές - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Άλλη μια νύχτα τρόμου έζησε ο Πύργος και οι γύρω οικισμοί του. 

Μια νύχτα που απο καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα από το πέρασμα της σφοδρής κακοκαιρίας. Η πρωτεύουσα της της Ηλείας και αρκετά χωριά της περιοχής δοκιμάστηκαν από πλημμύρες όχι μόνο για το νερό της βροχής - κάπου 120mm - ήταν πολύ, αλλά κυρίως γιατί ο καιρός φαίνεται να βρήκε απροετοίμαστες τις αρχές.

Στον οικισμό Κεραία του Πύργου, βρέθηκε το tempo24.

Από τις φωτογραφίες του tempo24 που βρέθηκε στην περιοχή, φαίνεται το μέγεθος της καταστροφής σε καλλιέργειες, σε σπίτια και περιουσίες. 

Περίπου 200 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία, άνδρες της υπηρεσίας προσπαθούσαν να αντεπεξέλθουν σε όλα τα περιστατικά το βράδυ αλλά και μέχρι σήμερα νωρίς το πρωί.

Δρόμοι πλημμύρισαν, όπως και η Πατρών - Πύργου, στην είσοδο της πόλης. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Ηλεία, ενισχύθηκαν απο την Αχαΐα, την 6η ΕΜΑΚ και τη Ναύπακτο. 

Σύμφωνα με το ilialive, από το βουνό που βρίσκεται πάνω από το Λαμπέτι τα νερά της βροχής έγιναν ποτάμι. Ο κεντρικός δρόμος που καταλήγει στην εθνική ήταν αδιάβατος για ώρες, ενώ τα δύο αποστραγγιστικά και αρδευτικά κανάλια του ΓΟΕΒ “έπνιξαν” όλη την περιοχή δίπλα. Σπίτια, σταβλικές εγκαταστάσεις, επιχειρήσεις βρέθηκαν μέσα στο νερό από το Λαμπέτι και προς το Κολίρι. Στα Λιθαράκια κατέληγαν τα νερά από πιο ψηλά επιπεδα, ενώ Βιδιά και Κεραία συνέχισαν να πλημμυρίζουν μετά τις βροχές της προηγούμενης νύχτας. Πρόβλημα είχε και η Βαρβάσαινα νωρίτερα το βράδυ, όμως σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση εκτονώθηκε.

 

Διαβάστε επίσης