Νέο σπίτι για το "Χαμόγελο του Παιδιού" - Η τεράστια προσφορά μιας οικογένειας

 

Όσο υπάρχουν άνθρωποι, το χαμόγελο θα φωτίζει τα παιδικά πρόσωπα. Το “Χαμόγελο του Παιδιού” απέκτησε χάρη στην προσφορά μιας οικογένειας, ένα νέο σπίτι στον Πύργο. Όμως χρειάζεται αρκετός αγώνας και προσφορά ακόμα για να μπουν μέσα τα παιδιά και να χαρούν αυτό το δώρο.

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος μαζί με την κόρη του και το γαμπρό του, προσέφεραν μια διώροφη μεζονέτα 210 τ.μ. σε περιοχή παραπλεύρως της οδού Αλφειού στις παρυφές της πόλης και τους τελευταίους μήνες συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς για να ετοιμάσουν έως το καλοκαίρι το νέο αυτό χώρο.

Όμως χρειάζεται και άλλη προσφορά για να ολοκληρωθεί αυτό το νέο σπίτι, καθώς ένα μεγάλο μέρος του σπιτιού ήταν ημιτελές, ενώ χρειάζονται και αρκετές άλλες παρεμβάσεις τόσο εντός όσο και στον εξωτερικό χώρο έκτασης 4,7 στρεμμάτων.

Χθες βρεθήκαμε στο νέο αυό χώρο μαζί με τους ανθρώπους του “Χαμόγελου” στην Ηλεία και κάποιους απο τους υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας για να στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα για την ολοκλήρωση του νέου σπιτιού.

Ο υπεύθυνος του συλλόγου Γιάννης Λαμπρόπουλος, μίλησε για την προσπάθεια αυτή. “Είμαστε σε ένα νέο υπέροχο χώρο, που πριν από λίγο καιρό ένας συμπολίτης μας δώρισε στο χαμόγελο του παιδιού.

Μια διώροφη οικοδομή με έναν πάρα πολύ όμορφο περιβάλλοντα χώρο, έχοντας όλους τους βοηθητικούς επιπλέον χώρους. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε άλλη μια φορά ένα σπίτι. Να δημιουργήσουμε και να τελειώσουμε ένα σπίτι που θα είναι ικανό να καλύψει κάθε προσδοκία όπως αυτό χρησιμοποιηθεί στο μέλλον.

Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα αν δεν είχαμε ανθρώπους δίπλα μας, τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο που μας δώρισε μαζί με την κόρη του και το γαμπρό του αυτό το ωραίο σπίτι και δίπλα μας έχουμε χορηγούς οι οποίοι πάρα πολλά χρόνια στηρίζουν το Χαμόγελο του παιδιού.

Ωφείλω να πώ πως πριν από ενάμιση δύο χρόνια ξεκινήσαμε για να κάνουμε αυτό εδώ, ένας φίλος ο Γιώργος Κλουκίνας που του είπα ότι έχουμε αυτό το θέμα, μου ειπε πως θα το φτιάξουμε με όλους τους καλούς φίλους μας εδώ στον Πύργο και την Ηλεία. Έπιασε η ευχή του τόπο και σήμερα πραγματικά βλέπουμε ότι υπάρχει οργασμός έργων.

Βέβαια οι εποχές είναι δύσκολες και δεν μπορούμε να πούμε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα μπορέσουν με πάρα πολύ μεγάλη άνεση να δώσουν αυτά που έδιναν μέχρι τώρα. Κι όμως δίνουν το μεγαλείο της ψυχής τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ όχι μόνο σε αυτούς που είναι εδώ τώρα.

Είναι πάρα πολλοί που δεν βρίσκονται μαζί μας. Είναι το Aldemar, ο Ζώης Σιδηροκαστρίτης, οι Υιοί Φώτη Κλουκίνα, ο Άλκης Κουτσανδρέας απο την Αμερική και εύχομαι ότι ίσως μέχρι το καλοκαίρι αυτός ο όμορφος χώρος να πάρει φωνές.

Η Κοινωνική Λειτουργός και συντονίστρια του Χαμόγελου στο νομό, Κατερίνα Λιακοπούλου, δεν έκρυψε την χαρά της για τη νέα αυτή δωρεά, για την οποία δεν έχει ληφθει ακόμα η απόφαση για την χρήση που θα έχει ως νέο σπίτι του συλλόγου. “Είναι πραγματικά πολύ μεγάλη η χαρά και η συγκίνηση μας που σήμερα βρισκόμαστε εδώ και μπορούμε να μοιραστούμε τη χαρά μας αυτή με τον κόσμο, με όσους δεν γνωρίζουν αυτό το νέο χώρο που ετοιμάζεται για το Χαμόγελο του Παιδιού. Είναι ένα νέο σπίτι, για το οποίο θα ανακοινώσουμε στην πορεία ποια θα ειναι ακριβώς η δράση του .

Πραγματικά η συγκίνησή μας είναι πάρα πολύ μεγάλη γιατί αυτό το σπίτι δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει αν δεν είχαμε δίπλα μας όλους αυτούς τους ανθρώπους που σήμερα είναι εδώ και άλλοι τόσοι που δεν είναι.

Αυτό το οίκημα έχει πολλούς αφανείς ήρωες που είναι δίπλα μας όχι μόνο στη δημιουργία αυτού του σπιτιού αλλά και από την πρώτη στιγμή δίπλα στο χαμόγελο του παιδιού σε πάρα πολλές δράσεις. Με το που θα σηκώσουμε το τηλέφωνο και θα επικοινωνήσουμε με αυτούς τους ανθρώπους και θα ζητήσουμε τη βοήθειά τους, δεν θα μας πουν όχι απο την πρώτη στιγμή. Αυτό το σπίτι έχει ακόμα πάρα πολύ δουλειά.

Σίγουρα θα χρειαστούμε τόση και άλλη τόση βοήθεια, όχι μόνο απο αυτούς τους ανθρώπους αλλα και από πολλούς άλλους εκεί έξω έχουν τη διάθεση και τη δυνατότητα. Η σημερινή παρουσίαση είναι και ένα κάλεσμα εκεί έξω προς τον κόσμο που έχει τη δυνατότητα να στηρίξει την προσπάθεια αυτή του Χαμόγελου, να ενώσει τις δυνάμεις του, μαζί με όλους εμάς για να μπορέσει το σπίτι αυτό σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να μοιράσει πολλά πολλά παιδικά χαμόγελα”.

Πηγη: ilialive.gr 

Διαβάστε επίσης