Κρίσιμη συνάντηση για το τρένο και την Πατρών - Πύργου στο υπουργείο Υποδομών σήμερα - Ζητά συμμετοχή από φορείς ο Πελετίδης - Δείτε σε βίντεο πως θέλει το γραμμικό πάρκο ο Δήμος

 

Συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή έχει αύριο στην Αθήνα ο Κώστας Πελετίδης. Ο Δήρχος Πατρέων ζητά μάλιστα την στήριξη τοπικών φορέων. 

Πρόσκληση για τη συνάντηση αυτή έχει δοθεί σε όλες τις δημοτικής παρατάξεις για να παρευρεθούν με τους ίδιους να απαντούν ότι θα δώσουν το παρών και θα στείλουν εκπροσώπους ή και τους επικεφαλής τους. 

Πέρα από τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου πρόσκληση για τη συνάντηση έχει δοθεί σε αρμόδιους επιστημονικούς φορείς, όπως το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος (που έχει τονίσει ότι η υπόγεια χάραξη είναι εφικτή), σε συλλόγους του αρκτικού διαμερίσματος που από την αρχή έχουν εναντιωθεί στην επιφανειακή χάραξη, ακόμα και σε επαγγελματικούς συλλόγους που το έργο τους αφορά άμεσα ή και έμμεσα.

Παρών στη συνάντηση αυτή αναμένεται να δώσουν και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι της δημοτικής αρχής ο Χρήστος Κορδάς, αλλά και ο Μιχάλης Αναστασίου.

Πρόκειται για μία κρίσιμη συνάντηση που έγινε αποδεκτή από τον υπουργό κ. Καραμανλή, μετά την εισήγηση του Κώστα Πελετίδη στο δημοτικό συμβούλιο, ζητώντας από το υπουργείο ενημέρωση για αυτά τα δύο σημαντικά ζητήματα.

Η δημοτική αρχή θέλει η συνάντηση αυτή να μην έχει έναν τυπικό χαρακτήρα μιας κλειστής πολιτικής συζήτησης που θα αφορά δύο σημαντικά θέματα της περιοχής, αλλά να δοθεί η αίσθηση ότι τα όσα θα ακουστούν, θα αποτελούν τη φωνή της πόλης και όχι απλώς ενός φορέα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η δημοτική Αρχή της Πάτρας παρουσίασε και βίντεο με το "όραμά" της για το γραμμικό πάρκο, πάνω από την υπογειοποιημένη γραμμή του τρένου, από τον Αγ. Διονύσιο μέχρι το Ρίο. 

Το βίντεο είναι βασισμένο στην αρχική φωτορεαλιστική απεικόνιση της παρουσίασης της υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή Σεπολίων που ήδη εκτελείται από την ΕΡΓΟΣΕ.

 

 

 

Διαβάστε επίσης