Διακινούσαν χασίς - Και 16χρονος στο κύκλωμα-Πάνω από μισό τόνο κατάσχεσαν οι αστυνομικοί

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

 

Περισσότερο από μισό τόνο χασίς κατάσχεσε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που το διακινούσε σε Αττική και Κόρινθο.

Στη διάρκεια επιχείρησης με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ και της Άμεσης Δράσης, απογευματινές ώρες της Κυριακής, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές των δύο νομών, τέσσερις αλλοδαποί, ηλικίας 29, 35, 36 και 37 ετών κι ένας 16χρονος Έλληνας ως μέλη της.

Προηγήθηκε η πολύμηνη διερεύνηση της δράσης τους κι ο εντοπισμός τους, καθώς και οι χώροι αποθήκευσης των ναρκωτικών.

Όπως προέκυψε, αρχηγικό ρόλο είχε ο 36χρονος, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με την ανεύρεση των ναρκωτικών, τη μεταφορά και την προμήθεια των διακινητών σε Αττική και Κόρινθο. Τα υπόλοιπα μέλη ήταν υπεύθυνα για την φύλαξη, την τυποποίηση και τη διακίνηση του ακατέργαστου χασίς, ενώ ο ανήλικος εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου στα σπίτια όπου ήταν κρυμμένα τα ναρκωτικά.

Μετά από έρευνες σε όχημα που οδηγούσε ο 36χρονος κι ακινητοποιήθηκε στον Σταθμό Διοδίων Ελευσίνας, καθώς και σε κατοικία στην Αρχαία Κόρινθο, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ακατέργαστο χασίς βάρους 560 κιλών και 620 γραμμαρίων, 4.610 ευρώ, τρία αυτοκίνητα κι εννέα κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το προσδοκώμενο όφελος από την πώληση των κατασχεμένων ποσοτήτων ναρκωτικών εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 840.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Διαβάστε επίσης