«Τα κινέζικα προφυλακτικά είναι πολύ μικρά»

Το παράπονο του υπουργού Υγείας της Ζιμπάμπουε

Στην αναθεώρηση των μεγεθών για τα προφυλακτικά που κατασκευάζει θα προχωρήσει μια εταιρεία από την Κίνα, έπειτα από τα επίσημα παράπονα που εξέφρασε ο υπουργός Υγείας της Ζιμπάμπουε, ότι τα προϊόντα που φτάνουν στη χώρα του «είναι πολύ μικρά».

Ο Ντέιβιντ Παριρενιάτουα έκανε τα παράπονά του μέσω μιας εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε, τη Χαράρε, σχετικά με την προστασία από τον ιό του AIDS.

«Το νότιο κομμάτι της Αφρικής έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων που είναι φορείς του AIDS και προωθούμε τη χρήση προφυλακτικών. Οι νέοι έχουν επιλογές στα προφυλακτικά, ανάλογα τα γούστα τους, αλλά δεν τα κατασκευάζουμε εμείς. Τα εισάγουμε από την Κίνα, όμως κάποιοι άντρες παραπονιούνται ότι είναι πολύ μικρά», είπε ο Παριρενιάτουα.

Από την πλευρά του, ο Ζάο Τσουάν, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κατασκευής προφυλακτικών, Beijing Daxiang και της Hins Friends Technology Co, δήλωσε στη South China Morning Post ότι η εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει προφυλακτικά σε διαφορετικά μεγέθη, προκειμένου να εξυπηρετήσει αυτές τις ανάγκες.

«Όσον αφορά τις διαφορετικές απαιτήσεις από πελάτες όπως στη Ζιμπάμπουε, η Daxiang, ως κινεζική εταιρεία, έχει την ικανότητα και την υποχρέωση να το κάνει. Έτσι, θα ξεκινήσουμε να κάνουμε κάποιες έρευνες για τα δεδομένα των χρηστών στην περιοχή, ώστε να ετοιμαστούμε μελλοντικά για προϊόντα με διαφορετικά μεγέθη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης