Δίβρη: Το πιο δυνατό αντιρατσιστικό μήνυμα το έστειλαν παιδιά: «Κάποιοι τους κάνουν μπούλινγκ, εμείς θα προσφέρουμε αγάπη»

 

Το πιο δυνατό αντιρατσιστικό μήνυμα έστειλαν παιδιά από την Δίβρη Αρχαίας Ολυμπίας, λίγες ώρες πριν φτάσουν και εγκατασταθούν  στην περιοχή τους πρόσφυγες. Κάποιοι άλλοι τους κάνουν  μπούλινγκ….. εμείς θα προσφέρουμε αγάπη.

Είναι φορές που επιβεβαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο αυτό που πάντα λέμε. Αν ακούγαμε τις παιδικές φωνές, αν βλέπαμε τον κόσμο μέσα από τις ψυχές και τα μάτια των παιδιών  τότε σίγουρα ο κόσμος  μας θα ήταν τελείως διαφορετικός…

Την ώρα που σε άλλες περιοχές, μικροί και μεγάλοι αντιμετωπίζουν με φοβία και απέχθεια τους ανθρώπους αυτούς, συνομιλώντας με  τα παιδιά αυτά  νιώθεις ότι κάτι διαφορετικό, κάτι που σε κάνει να νιώθεις περηφάνια εξακολουθεί να υπάρχει.

Είναι οι αρχές και οι αξίες της χώρας αυτής , της χώρας μας , που αυτά τα παιδιά πήραν από τις οικογένειες τους αλλά και το σχολείο τους, όπως αναφέρουν και τα έκαναν να μην φοβούνται το διαφορετικό, να μην τα τρομάζει το χρώμα των ανθρώπων ή η χώρα καταγωγής τους.

Ακούς αυτά τα παιδιά και νιώθεις ότι όλα όσα λέγονται για την νέα γενιά ίσως δεν ισχύουν. Μιλάς μαζί τους και καταλαβαίνεις ότι αυτή η χώρα μας  έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον, αρκεί να δοθεί η δυνατότητα σε αυτά τα παιδιά να αποδείξουν αυτά που πιστεύουν, τις αντιλήψεις τους, τις αξίες τους , τα ιδανικά τους.

Θέλουμε να δώσουμε αγάπη….

Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από τους πρόσφυγες μας είπαν με μία φωνή όλοι οι μαθητές που συναντήσαμε στην Δίβρη.

«Είναι άνθρωποι που τους λείπει η αγάπη, είναι άνθρωποι που υποφέρουν από τον πόλεμο που προκαλείται από συμφέροντα.

Θέλουμε να  τους δώσουμε αγάπη, να αγκαλιάσουμε τους ανθρώπους αυτούς και ειδικά τα μικρά παιδιά που είναι τα μεγαλύτερα θύματα της ιστορίας αυτής».

Πηγη: patrisnews.com 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ