Νέες προκλήσεις Ερντογάν: Εχουμε εξαλείψει και στο παρελθόν απειλές κατά των Τουρκοκυπρίων

 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκτοξεύοντας απειλές με έμμεση αναφορά στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, διεμήνυσε για μια ακόμη φορά ότι η Αγκυρα δεν θα κάνει πίσω σε ό,τι αφορά τις γεωτρήσεις ανοιχτά της Κύπρου.

«Κανένας, ιδιαίτερα η Ευρωπαϊκή Ενωση, δεν έχει το δικαίωμα να μετατρέψει τους Τουρκοκύπριους σε αιχμαλώτους των ελληνοκυπριακών παιχνιδιών. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ τον σφετερισμό των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων στις πηγές υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας με τον ίδιο τρόπο που έχουμε εξαλείψει στο παρελθόν τις απειλές εναντίον της ύπαρξης των Τουρκοκυπρίων», τόνισε ο Ερντογάν, στο μήνυμά του για τη συμπλήρωση 36 χρόνων από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

«Εντός του πλαισίου του ιστορικού καθήκοντός μας, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου η σημαία της ΤΔΒΚ να κυματίζει περήφανα σε θάλασσες, αιθέρες και στεριά. Ως μητέρα πατρίδα και εγγυήτρια χώρα, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την εθνική μας υπόθεση, την Κύπρο και τους Τουρκοκύπριους», ανέφερε ακόμη ο Ερντογάν, ενώ για μία ακόμη φορά κατηγόρησε τη Λευκωσία. «Οι προσπάθειες της Τουρκίας, για δίκαιη, βιώσιμη πολιτική λύση στην Κύπρο δεν βρήκαν ανταπόκριση από το νότιο τμήμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
 

Διαβάστε επίσης